Meh klik kejap~

Monday, March 19, 2012

Tilam kekabu lagi part 3~!!

heh~!!bepeluh2 mak ari ni wat keje2 umah dr pg smpai la ke tgh hari...betul2 jd housewife ari neh...lepas lunch same en donut, rehat jap then teringin lak nak buat tilam kekabu yg tertangguh2 dr dlu...aku rase da sebulan lbeh kot tak terbuat2 tilam tu...dan aku rase itu sbb la budak kecik dlm perut ni takmo keluar sbb tilam kekabu utk die tak siap2 lg...tp pape pun tilam utk part 2 da siap...ngade la tu nak ade 2 tilam jgk baru nak keluar...

ok utk kali ni cam agak susah gak la nak wat tilam nye...dlu jahit je kain then sumbat ngn kekabu...kali ni sbb besar cket tilam nye, maka kne jahit kat tgh2 tilam tu...dapat imagine tak..??klu tk dapat imagine tkyah imagine...proses tu plg lama aku rase sbb pestime buat kan...so tilam tu agak selekeh dan keje pun jd terkial2 smpai berpeluh2 aku mcm keje buruh binaan tu...phew~!! **en donut!nak aircond~!!**

yg bintik kaler kuning tu jahitan kat tengah2...susah gler kot..
pas da siap tilam tu, mase utk menjahit alas/ cadar kekabu ni...haaaa...baru la smart...bhahaha...tu pun aku da pening2 buat cadar tu smpai tersilap2...pastu malas nak tetas benang balik, lantak ko la kat ctu..bukan org perasan sgt pun...lain la klu org tu cbok nak belek2, mmg nmpak la...da siap cadar, bantal2 die plak...tp aku cam tak mampu nak wat bantal2 die...badan aku da lenguh sgt kot...smpai kejang2 gak kaki aku td duk bawah nak masukkan kekabu td...adei..dah tak snggup...klu esok rajin, aku smbung la buat bantal tu...klu malas, kire settle je la tilam tu..tkyah berbantal2...gune je bantal yg ade...hihi...

ding~!!siap dah cadar nye...bantal tkde lg...da penat...
eh~!!tertbe ternampak perut boyot tu...haha..iklan2...
so my budak kecik, mama da takde utang same kamu....mama da siapkan tilam ke-2 kamu...jd sila lah keluar dgn sepantas yg boley...muax2~!!

14 comments:

  1. corak kan tu superb la!! sukeeeeee

    ReplyDelete
  2. Rajinnya Wawa.. Pandai buat tilam sendiri. Hana tempah kat makcik kat kg. hehe

    ReplyDelete
  3. saye masih tak siapkan sarung untuk tilam kabu baby..sedang baby nak kuar biler2 mase ni...hurrmm...

    ReplyDelete
  4. so cute sarung tuh. rajin yer wawa siap berjahit bagai. nk jahit gk tp xde mase.beli jer la jawap nye. =)

    ReplyDelete
  5. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and
    gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell
    to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is completely off
    topic but I had to tell someone!

    my homepage; 30 day family survival kit

    ReplyDelete
  6. Howdy would you mind letting me know which web host you're using? I've loaded your
    blog in 3 completely different web browsers
    and I must say this blog loads a lot faster then most.
    Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price?
    Cheers, I appreciate it!

    Also visit my webpage: isusec.com

    ReplyDelete
  7. I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's
    a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
    Did you hire out a developer to create your theme?
    Fantastic work!

    Feel free to surf to my webpage; stretch mark creams

    ReplyDelete
  8. What a material of un-ambiguity and preserveness of precious knowledge regarding unexpected feelings.


    my web blog: buy solar cells bulk cheap

    ReplyDelete
  9. I drop a leave a response each time I especially enjoy a article on a site or if I have something to contribute to the discussion.
    Usually it is caused by the sincerness displayed in the article I looked at.
    And on this article "Tilam kekabu lagi part 3~!!". I was actually excited enough
    to post a thought ;-) I do have some questions for you if you don't mind. Is it just me or does it appear like some of the remarks come across like written by brain dead visitors? :-P And, if you are writing at other social sites, I'd like to keep up
    with anything new you have to post. Could you make a list
    the complete urls of all your community pages like your twitter feed,
    Facebook page or linkedin profile?

    Feel free to visit my web-site :: wikitunes.de

    ReplyDelete
  10. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog
    jump out. Please let me know where you got your
    theme. Thank you

    Stop by my site :: stretch mark creams

    ReplyDelete
  11. assalammualaikum.puan maaf gangu.nk tanya tntg proses jahit tilam kekabu tu masukkn kekabu dlu baru jahit yang garisan kembung2 tu ke jahit dlu bru masukkan kekabu?

    ReplyDelete
  12. assalammualaikum.puan maaf gangu.nk tanya tntg proses jahit tilam kekabu tu masukkn kekabu dlu baru jahit yang garisan kembung2 tu ke jahit dlu bru masukkan kekabu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk kabu dlu pastu baru jahit....:)

      Delete