Meh klik kejap~

Wednesday, March 7, 2012

Checkup 37 weeks plak~!

smpai KK Bangi pukul 2.20pm, daftar terus...mood lega sbb tk ramai org..heh~!
smbil tnggu en donut smpai sbb die cari parking, tetbe name da kne panggil...rupenye kne dgr ceramah plak..pasal penjagaan gigi semasa pregnant...yg aku tertarik satu je, nurse tu ckp klu mase awal2 pregnant, klu makan ubat antibiotik, gigi baby akan rosak n itam...bukan mase kecik je gigi tu buruk tp smpai ke besar...heee...sebaek lah aku tk makan pape ubat mase awal pregnant dlu...tk berani~!! info lain cam biase lah...korg pun mst selalu dgr mase zaman2 sekolah dlu...

pas abes dgr ceramah 15mnt tu, duduk balik sblh en donut...dlm 5 mnt camtu, kne panggil..timbang berat, 72.5kg...bagus wawa...ko makan ape smpai seminggu je boley naik sekilo...hanya mampu membuat mimik muka je bile tgk angka tu...uhuk~! pastu g wat urine test...proses pun kejap sbb takde org...heh~!tk wat hb test...selamat jari aku smlm dr kne cucuk...

pas settle, duduk menunggu lg...10-15mnt camtu, da kne panggil masuk bilik...cam biase nurse tnye pape yg patut n tnye ape aku makan smpai seminggu ley naik sekilo...dgn muka tk bersalah ckp, "sy da kurangkan makan nasi.." ecececeh....kurang makan nasi, tp mnde lain aku melantak dgn hebatnye...hihihi...so nurse mntak aku dtg selang sehari selama 3 hari berturut2 nak check tekanan darah...**ok aku tanak pergi..next week checkup pepandai la aku goreng...**  then nurse suruh baring nak check jantung baby...mood:cuak...sbb baby aku 2 hari ni pasif cket...malam2 mase nak tdo baru aktif...nurse bgtau bacaan 128 je...aaaa...sblm ni 148-150...haih~!risau...tp nurse ckp bacaan jantung baby mst dari 110 - 160...ok lega cket..cket je lah...

pastu da boley balik...sbb settle awal dlm 3.15pm camtu, ajak en donut g nilai...nak cari kain cinderella aku yg tertangguh ari tu...ngehehe..puas ati dapat kain tu...cantek~!!k tu je nak cter utk checkup kali ni...bye~!

2 comments:

  1. kdg2 benda ni normal je. tp dorang bikin gempak sgt sampai kite naik cuak.. bl stress naik darah tinggi, lagi bahaya. xsuke btl.. ops!~ teremosi pulak :D

    ReplyDelete
  2. dah masuk 37 weeks..dah boleh bsalin.. =)

    ReplyDelete