Meh klik kejap~

Wednesday, March 14, 2012

Motif buat blog...?

aku ni dikenali sbg org yg hangat2 taik itik...memule je excited, pastu diam...same la mcm blog...dlu time zaman belaja, try buat blog...tp seminggu je bertahan...pastu zaman bertunang, time tu wat preparation utk wedding...tp dlm sebulan je aku hupdate...pastu senyap balik...mungkin aku tkde idea n aku sgt malas nk menaip segale bagai...dan ayat aku tunggang terbalik takut korg tk paham n pening bace tulisan aku...hihi...mase awal2 pregnant ari tu, teringin gak nak wat blog...tp mengenangkan perangai aku yg hangat2 taik itik, maka aku pendam kan aje hasrat tu...hihi...

mase awal2 preggy dlu boley dikatekan stp ari aku bace blog org yg pregnant ni...byk sgt info n pengalaman yg dorg kongsi...tp sbb aku ni 'tkde blog', aku pun juz search kat google je...ade byk blog yg aku suke singgah...tp aku selalu lupe blog sape...so bile esok aku nak bace balik, aku terlupe blog yg mane satu...last2 da masuk minggu 30 ++ weeks, baru la aku wat blog sndiri...motif satu je...sbb nk follow blog2 mommies n aku tk lupe blog sape yg aku da singgah...pastu leh aku mgedik2 cket nak cter pengalaman aku gak...smbil menyelam minum air...:P 

to mommies yg sntiase ade cerite baru n info2 baru..thanks byk2...sedikit sebanyak aku tau lah pasal preggy ni walaupun kebanyakan dr korg pregnant anak pertama cam aku gak..:) oh lg satu aku suke sgt bace pengalaman org bersalin...mcm2 peel...n aku selalu terfikir, aku nak bersalin nti camne plak...cool..???meraung...???ntah...no komen...kne tnggu sakit bersalin dtg, baru ley cerite...hihi...

aku harap pas aku bersalin nti, aku rajin menghupdate blog cam skang...cter pasal anak plak...cter pasal kehidupan aku laki bini...n cter pasal umah ktorg...hihihi..k da bebel pnjang, pinggang da start sakit balik...nk baring...daaaa....

*
*
*

errr...aku tk suke update kat fb pasal aku pregnant...mcm over sgt plak kan...lg pun kwn2 ramai tk kawen lg n tk pregnant lg...so nk berkongsi info tu mcm tk best lak...klu wat status, mcm syok sndiri plak....hihi...

7 comments:

  1. blog i mcm ada peringkat...dr remaja ---> zaman couple ---> wedding ---> now pasal pregnant lak...lps ni maybe psl baby la pulak kot...hehe

    but still kdg2 hangat2 hati ayam jugak sbb pernah stop blog selama 6 bln (malas nk menulis)...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan...boley bace balik kenangan zaman bercinta cintun dlu...hihi...rugi tk buat...tp kemalasan melampau2 sgt...lg dlu cam tak reti sgt nk berblog...:P

      Delete
  2. Janji ye, lepas ni jgn stop lg. Cite sampai ke anak cucu. hehe Eh, Wawa blh plak ye hadap blog di awal kehamilan, kalo hana memang tak blh. blog terabai selama 3 bln.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tkleh nak janji sgt lah...:P awal2 pregnant nk ngadap blog sbb kte nak tau gak org lain kne simptom camne kan...tu yg gigih gak membace blog org...hihi...

      Delete
  3. wawa sama cam fara.. bc blog org cam best je byk cerita leh share.. tp nak menten kat blog sendiri fara mmg malaihhhh hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...???bace tulisan org best je...pandai je dorg susun ayat...tp nak wat ayat sndiri mst terkial2 nak tulis pe..last2 delete~!

      Delete
  4. xpe, sharing is caring... update je sbb ade je org nk bace, hehe

    sy buat blog dr zaman persiapan nk tunang smpai la sekarang.. mcm sayang pulak x update sbb x bace perkembangan geng2 blogger yg lain, hekhek

    ReplyDelete