Meh klik kejap~

Sunday, March 4, 2012

Barang2 pantang~!

ari ni kami laki bini g merayap ke the curve...motif...??tgk wayang...huh~!ok mmg tk bagus tgk wayang time2 camni, tp apekan daya, pantang nmpak cter baru, mst nk g tgk...sebaek budak kecik ni tk meragam sgt mase dlm wayang...hihi...tdo kowt~!!

abes tgk wayang, kami terus g kl...mane ag klu bukan chow kit kan...kate nak cari set bersalin n barang2 pantang yg lain...mmg sengaje g ptg2 cket...tak mampu lah nk redah chow kit di kala tgh2 panas...da la badan skang cepat benor berpeluh...tmpat redup pun leh berpeluh, pe tah lg tmpat panas kan...ok2~!!balik cter td...so smpai sane dlm pukul 6, kami pun memulekan la pencarian...sbnr ktorg tktau pun kat mane tmpat yg sbnr2 nye murah...so redah je la kan...pegi satu2 kedai...tnye set bersalin yg aku nak...nona roguy....kebanyakan harge tk turun byk sgt....ade satu kedai ni boley bg RM280...tp disebabkan aku aim dlm RM250, aku terus takmo beli..hahaha...gler kedek...

ok 1st!nape aku takmo beli sedangkan harge yg die offer da ckup murah...??harge pasaran tk silap aku RM365...so jimat dekat RM100 gak klu aku rembat yg RM280 tu...sbb mummy ika dah bg link fb Mummybabyshop Set Bersalin kat aku...kat fb tu ade set bersalin nona roguy yg aku nak...harge RM296 termasuk postage....pastu dapat lg free gift...**losyen pati halia, minyak telon, param, pilis, barut bayi, sabun susu beras...klu takmo mnde2 tu sume ley tukar ngn bengkung...** haaa..gler ko tak murah...tu sbb aku bajet kat chow kit dapat harge lg murah...sekali die leh offer aku RM280 je...mmg la aku tolak kan....

tp aku tkde la balik ngn tangan kosong...da penat2 menapak satu2 kedai, tetbe tk beli pape kan...so aku rembat lah bengkung n minyak telon...bengkung tu beli dapat RM35 hengget...yg ni aku g kedai yg betul2 kat depan guardian/watson...**lupe plak...tp antare due ni lah...rase cam watson...** kedai ni murah compare dr kedai2 lain...tp stok nona roguy tk smpai lg...yg die offer aku jamu mak dara...harga die ley bg RM250...harge pasaran dlm RM360..tk silap aku...so sape cari jamu mak dara, ley g kedai ni...kedai lain mahal~!!

bengkung tu aku beli satu dlu...sbnr nak dua...tp kne rajin2 bace blog org nak tau bengkung ni perlu ade satu atau dua pasang...lg aku cam nak beli corset jgk...tp tu hold dlu kot...tnggu da beranak baru pk pasal corset...ngeee..~!

Tetbe nk gedik share barang2 pantang kat cni:

1. Set bersalin Nona Roguy - dah order...Rabu atau Khamis smpai la....
2. Bengkung 2 pasang - baru beli 1...1 lg tgh pk nak beli atau tak...
3. Tungku - guna batu sungai...
4. Kain batik - 3 helai...cukup kowt~!
5. Kain cinderella - 3 helai...baru ade 1...2 lg nk g Nilai...tk smpat nk g weekend ni...
6. Maternity pad - Pureen pnye n beli pad biase 1 set...waaaa..lame tk pakai pad kan...dekat 10 bulan~!!
7. Stoking - 3 pasang...complete~!
8. Corset - 2 set...1 set da ade...beli kat cosway je sblm kawen dlu...
9. Penimbang - ni harus beli n letak kat umah~!!hahaha...

ape lg ek...??rase utk pantang da ckup...tp kne g godek2 blog2 mummies ape lg yg tk ckup...heeee...:) 

set pilihan hati...:)

ni la rupe bengkung yg dibeli td..RM35...:)

9 comments:

  1. bengkung ekin x beli
    mama ekin dah buatkan....
    die x bg pakai corset
    ntah kenapa....
    so ikutkan jelah
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. kenape ek..??kne tau gak ni..klu tk elok pakai corset tkmo la pakai...

    ReplyDelete
  3. hehe..ika jumpa page ni lepas bsalin.mahal sikit la beli 290+postage..tp xde freegift yg banyak ngan best tu..xpe..nanti adik ammar order yg tu..hehe..
    nk tambah 1 item..
    ika pakai disposable panties..beli banyak sikit pn xpe..senang pakai kat hospital ngan masa heavy flow..
    pad maternity xpayah banyak..beli pad biasa je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nti boley beli lg disposable panties tu..skang ade 2 set...beli kat mydin je...RM2.90 ade 5 helai...murah..berbaloi2~!!

      Delete
  4. murahnya sib baik tak beli lagi yg saya nak beli tu 290 jugak tp tak dpt free gift apa2... leh la beli kat fb ni.. tq for the info :)

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing your thoughts on buy quantum dot solar panels.
    Regards

    Feel free to surf to my webpage ... buy 200 watt solar Panels

    ReplyDelete
  6. Great information. Lucky me I recently found your site by chance (stumbleupon).

    I've saved it for later!

    Feel free to visit my site: stretch mark creams

    ReplyDelete
  7. Greetings! Very useful advice in this particular
    post! It's the little changes that will make the largest changes. Many thanks for sharing!

    Feel free to surf to my web page; Stretch Mark Creams

    ReplyDelete
  8. Hello, i think that i saw you visited my web site
    so i came to “return the favor”.I'm attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

    my blog ... lease or buy solar panels

    ReplyDelete