Meh klik kejap~

Wednesday, March 28, 2012

Checkup 40 weeks dah....

40 weeks~!!errrr...tp tanda2 yg besar2 mmg aku non ada...setakat kne contraction main2 tu biase lah...smpai dah lali n malas nak layan...boley...??hihi...baby plak makin slow je gerak...perut mama nye da padat sgt...smpai terkeluar segale calar balar bawah perut...ok ngeri~!!

smlm aku g checkup kat kk...dan jgn ingat tu checkup terakhir, next week aku ade lg...tp ari isnin...huaaaa~!!penat sbnr g checkup ni...yg plg tak best wat urine test tu je...owh smlm jugak adelah mimpi ngeri bg aku sbb tetbe je berat boley jadi 73kg~!!grrrrr.....aku rase last week mst penimbang die rosak...demmmmm....hancur musnah harapan gue ingat konon2 da turun berat...cesss~!!klu nxt week checkup aku rase cnfirm naik lg sekilo plg kurang...wuwuwu~~~~(T_T)

jpe nurse, nurse gelak sbb aku tak beranak lg (eh nurse tu baik tau...peramah...setakat ni aku jpe semua nurse baik2 kat kk bangi)...die ckp lame betul aku pregnant...da la ank first...so next week kne dtg lg sekali n doc akan bg surat kat hospital utk induce...huaaaa~!!org kate induce sakit...baby cepat la kuar sblm mama kne induce..pls3~!!

aku pun siap mntak nasihat kat nurse tu camne nk percepatkan bersalin...takmo induce2...so nurse tu ckp la cenggini, "selalu bile bersama suami, air dr suami tu adelah ubat yg plg baik utk dapatkan contraction sbnr bersalin...jd nti awak balik, awak bincang dgn suami awak mcm mane ye...kebanyakan yg buat mcm tu, selalu mmg terus dapat contraction sakit nak beranak tu..." errrr...malu i....hihihi...**gedik..**

keluar je dr bilik terus discuss ngn en donut...perbualan kami, rahsiaaaaa...hahaha..:p

oh lupe nk bgtau...so ari isnin nti 2hb 4, doc akan wat surat rujukan ke hospital, so 3hb 4 nti aku akan menyerah diri di hospital utk di induce...mayb 3hb atau 4hb april nti baru la aku ley tgk baby aku...

theeeee...mama ngn papa da tak sabar nak tgk kamo~!!muax2~!!

13 comments:

  1. tihihi.. malu3! :P tapi bior laa dr kene induce.. sakit kot.. hehe.

    ReplyDelete
  2. kakak opis ekin kate induce sakit....

    4/4? same besday ekinlah
    hehehehe

    ReplyDelete
  3. hehe..baby syok agaknye dok dlm perut mama die lame2..cpt kuar syg..mama kamu dah x sabar tu..=)

    ReplyDelete
  4. hehe x sbr nye nk tgu bby kuar.. x lame dah tu...

    ReplyDelete
  5. memang bersama dengan suami adalah petua paling mujarab..doktor memang ada cakap masa saya attend kelas antenatal tempohari:)

    ReplyDelete
  6. dulu pun pregnant 40 weeks..nurse bgtau kalo tak bersalin jugak dlm mase seminggu kene gi hospital serah diri..nasib baik tak sampai seminggu dhia dah kluar..lebih 2 ari dari duedate..sib baik...

    org kate banyakkan berjalan pun leh membantu cepatkan bersalin..

    ReplyDelete
  7. penah baca juga ttg ni..
    rasanya betul la kot boleh mmpercepatkan n memudahkan bersalin tu..tp penah baca (x ingat sumber mana) if selalu brsama time dh nk besalin ni, kulit kepala bby ade sarap (mcm kuping2 - tp sarap ni boleh tanggal n hilang)

    ReplyDelete
  8. slamat brsalin yer..mm my wife pon lg 1 bulan...mmm

    salam ziarah & jgn lupe singgah my salon rmbut :p

    ReplyDelete
  9. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something.

    I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog.
    A fantastic read. I will certainly be back.


    Here is my web-site buy solar cells alibaba

    ReplyDelete
  10. You really make it seem so easy with your presentation but I
    find this topic to be really something which I think I would never understand.
    It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post,
    I will try to get the hang of it!

    Feel free to surf to my blog post how to get rid of stretch marks

    ReplyDelete
  11. Appreciate this post. Let me try it out.

    Feel free to visit my web-site: where to buy solar cells

    ReplyDelete
  12. We are a group of volunteers and starting a brand
    new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information
    to work on. You have done an impressive process and our entire neighborhood will be grateful to you.


    Feel free to visit my page ... stretch Mark creams

    ReplyDelete
  13. Genuinely no matter if someone doesn't be aware of after that its up to other visitors that they will assist, so here it happens.

    Take a look at my page ... Wiki.Bytewaresolutions.Com

    ReplyDelete