Meh klik kejap~

Monday, March 5, 2012

Mengape Set Bersalin Nona Roguy....

nape aku pilih set bersalin nona roguy...??mak aku tk suggest amek nona roguy ni...sbb mak aku tk penah dgr set bersalin tu..kire tak sepopular jamu mak dara lah...mak aku suruh aku gune set bersalin jamu mak dara...die kate bagus...mase ni aku 50-50 nk amek yg mane...nona roguy atau jamu mak dara...pnye la gigih bace blog2 org...start aku pregnant 6 bulan kot aku da start mncari set bersalin..tp nk beli belum lg lah...usha2 je mane yg plg bagus...

bile da makin dekat, mummies pun ramai yg terberanak dah...dorg pun cter la tk makan jamu sgt...pilis tk pakai..naik jerawat...baby takmo nyusu...baby kne demam kuning...so aku tgk mcm jamu ni byk sgt kekurangan...so aku decide tkmo set bersalin yg penuh dgn jamu....

maka nona roguy pun menjadi pilihan hati...sbb die ade satu je pil...ape ntah name die...tu pun utk melawaskan sembelit...lg plak obimin yg nurse bg tu pun selalu termiss makan...rajin la plak kan aku nak telan semua jamu2 tu mase pantang nti...heee...

lg aku dgr minyak nona roguy boley terus gune mase pas bersalin nti....sapu tmpat luke n dorg ckp luka cepat kering...tu yg aku nak tu...hihi...

tp smlm mase aku g chow kit kan...penjual tu offer aku jamu mak dara sbb stok nona roguy da abes n stok baru tk smpai lg...harga jamu mak dara tu mmg murah gler2...RM250...dlm tu mcm2 ade termasuk bengkung...tp jamu die je **dlm bentuk pil** aku rase ade la dlm 4-5 botol...aku tetbe je jd lalang...mcm nk amek jamu tu...sebaek la en donut ade n ingat kan aku balik yg aku tk kn makan jamu2 tu...mase tu en donut ckp beli nona roguy je kat online...harge pun tkde la mahal sgt...phew~!!sebaek en donut menjadi penyelamat...klu tk mst da terbeli jamu mak dara...da smpai umah, mst guling2 sbb mase tu baru otak waras cket..haih~!tu lah perempuan...lalang~!

tetbe je rase tk sabar nk merase pantang....boley...??hahaha...

8 comments:

  1. sy akan makan jamu pas pantang kowt...tu pun beli sebotol je..heee...mse pantang tkmo makan takut mbazir...

    ReplyDelete
  2. ramai cakap NR ni bagus...ingt nk beli NR jugak nnti...hehe

    ReplyDelete
  3. harapnye camtu lah..kne gune dlu...hihi..:)

    ReplyDelete
  4. hye wawa, thanks ye singgah kt blog saya..:)

    sy lum beli lg set pantang tu..xtau nk pilih yg mane..sebb klu jamu2 ni takot xtermakan jer time berpantang nti..tp mak sy ade ckp NR bgs, sebb die herba. kwn2 pun rmi yg amek NR ni..jd mungkin akan cube NR..

    betul la pompuan ni cm lalang, sbb last week mmbr sy bersalin, tanye die gune ape tuk set bersalin, die ckp amek mustika ratu..ops!!tetiba cm nk berubah angin..now, konfius jap nk pki mane 1..hihiihi

    ReplyDelete
  5. hi...harap2 boley ngam ngn set bersalin NR tu...takut gak beli mahal2 tp tkde beza kan...huhu...

    klu nak shopping kne bwak bonzer...klu tk jd lalang lah nti...hihi...

    ReplyDelete
  6. NR saya dah guna, okey sangat. tp lps pntang, sembelit truk plak... huhu...

    ReplyDelete
  7. wawa.. kita ni makan set salindah sebelum & selepas deliverd + beauty umaira after deliverd.. mase preg kita x ada bengkak kaki.. tak ada low HB ke semua..baby tak kena jaundis pun after kita gv birth.. kita smpai sekarang masih FB.. dan tak ada sembelit pun mase dalam pantang..

    ReplyDelete