Meh klik kejap~

Wednesday, March 14, 2012

Checkup 38 weeks~!

checkup nye smlm tp hari ni baru nak hupdate...smlm aku tk berape nak sihat...pinggang sakit gler...nanges2 aku...tu baru sakit pinggang, klu sakit bersalin, mau meraung kowt..??miahaha...:P so pg ni bangun, alhamdulillah rase ok cket...selseme je yg tk elok2...

ok cter pasal checkup, aku happy sgt~!sbb berat tak naik...hahaha...akhirnye...setelah 9 bulan lbeh asek naik je, tetbe mnggu ni tak naik dan tak turun...72.5 kg...tersenyum aku...tp klu berat aku turun mst senyuman aku smpai ke telinga...hihi...dan tetbe nurse cakap berat tak naik ni, da nak beranak ni...eh ye ke...??ok excited sudah...:)

pas wat urine test, tnggu giliran utk di panggil...masuk je bilik nurse tnye tu tnye ni n suruh la berbaring nak check jantung baby n tekanan darah....semua pun ok...pastu die check kepala baby da engage ke belum...haaa..ni cam kecewa cket sbb nurse ckp kepala baru engage cket...alaaaa....lmbat lg la kot aku nak beranak...ntah2 overdue date...walaupun nurse ckp kepala baby kejap je nak engage smpai ke bawah, tp aku tk tanye plak berape kejap die amek mase nk engage betul2...aku juz tnye klu teroverdue date, berape lame yg nurse bg tempoh utk aku dipaksa bersalin...so nurse tu jawab 9 hari sbb aku tkde pape masalah kesihatan...

errrr...ari ni tnggal lg 13 hari sblm due date...klu tmbah 9 hari lg, jd 22 hari lah....wahhh...lame nye lg kne tnggu...klu aku sihat je, mst tkde masalah kot...dah klu ari2 pinggang aku sakit cam slmm, kaki sakit bile nak jalan, ngilu sane sini mmg aku rase nk bersalin cepat2 je...huaaaa...:'(

pssttt: bile da rase ngilu kat bawah tu rase nak jalan kengkang2 je...boley..??hahaha...:P

10 comments:

  1. saya dulu masa 38 weeks,gi check pun doctor kata kepala baby not 100% engeaged,same macam kes awak.tapi pas 2,3 hari pas tu terus beranak.apa kes?
    paling tak suke bila doctor assume lambat lagi ni.cth saya dh buka 2cm,dia suh balik sbb dia kata lambat lagi nak beranak.tgk2 esok pagi dh keluar baby.
    jgn percaya sgt cakap doctor.just my 2 cents.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak yeke...taktau nak rase ape skang..excited atau cuak...hihi...
      eh tp kejap jgk ye awak beranak...sakit sehari je pastu esok da boley beranak...bace blog org makan mase berhari2 sakit..huhu...lain org lain sakitnye kan...
      newey, thanx for yr info...:)

      Delete
  2. kejap tak kejap pun dlm 12 jam gak bertarung kat dlm labour room.nasib jalan bukak 9cm.mcm my biras,my cousin dan my sil yg baru2 ni bersalin yg sumenyer baby boy,sumer jalan tak bukak even dh 12 jam tahan sakit.then baby stress,jantung lemah.terus doctor suh caesar.
    hopefully,kali ni baby dgr ckp lagi dan senangkan emaknya bersalin normal.
    awak kena selalu communicate ngn baby,urut2 perut tu cakap ngn dia supaya tolong awak bersalin normal dgn selamat.lagi satu tips,bila mandi,minum air rambut dan selawat dan niat dlm hati macamana laju nyer air tu mengalir ke bawah,macam tulah senangnya baby nak keluar.bykkan baca surah maryam (utk senang bersalin),surah yusuf.itu yg saya amalkan masa preggy first dulu.
    by the way,kalau dah ada tanda cth show darah ker,cepat2 gi jumpa doctor eventhough tak sakit lagi.sbb dlm kes biras saya,dia dh ada show darah tapi tak sakit,so dia wat biasa jer tak gi hospital.2 hari pas tu,dia gi hospital check,doctor kata baby punya heartbeat dh slow dan jln tak bukak (sebb tak rasa sakit).so doctor advise ceaser.sakit ceaser very different ngn normal.normal boleh baik dlm 1 weeks,but ceaser takes 4 years to heal.ini mengikut pengalaman my sil yg beranak ceaser dulu.
    sory,panjang laks nasihat.anyway,semoga awak selamat melahirkan khalifah allah dgn selamat.amin.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa...takutnye....td cter kat husband...die pun harap boley bersalin normal...taknak la kne operate2...huhuhu...start bace je nasihat2 dr awk ni terus monitor baby keras2...cuak gak...sbb dlu konon taknank g awal2 g sepital sbb nti kne halau balik...so pasni, ade darah turun je terus lari ke hosp la...heeee...:)
      thanx sgt!!nasihat2 awk sgt membantu...:)

      Delete
  3. After going over a handful of the articles on your website, I truly like
    your technique of writing a blog. I book marked it to my bookmark website list and
    will be checking back soon. Take a look at my website as well and let me know your
    opinion.

    my blog buy most Efficient Solar panels

    ReplyDelete
  4. Very soon this website will be famous among all blogging and site-building visitors, due to it's nice articles or reviews

    Visit my website; stretch mark removal and home remedy

    ReplyDelete
  5. I seriously love your website.. Great colors & theme.
    Did you develop this site yourself? Please reply back as I'm planning to create my very own site and would love to find out where you got this from or what the theme is named. Cheers!

    Feel free to visit my weblog; Ford ranger

    ReplyDelete
  6. Every weekend i used to pay a visit this site, for the
    reason that i want enjoyment, for the reason that this this
    website conations in fact fastidious funny data too.



    My page; Http://www.drjoekrupa.org/TikiWiki/tiki-index.php?page=UserPagedebbiepas

    ReplyDelete
  7. With havin so much written content do you ever run
    into any problems of plagorism or copyright infringement?
    My blog has a lot of exclusive content I've either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help stop content from being stolen? I'd truly appreciate
    it.

    Here is my website ... buy photovoltaic solar cells

    ReplyDelete
  8. Thanks for every other informative blog. Where else may I get that kind
    of info written in such a perfect manner? I have a
    venture that I am just now running on, and I've been on the glance out for such information.

    Also visit my page: How To Get Rid Of Stretch Marks

    ReplyDelete