Meh klik kejap~

Wednesday, December 5, 2012

Langkawi 2012 : Booked hotel, kereta sewa, tiket Naila~

Yeay! Last week kitorang settlekan urusan hotel. Kau tau lambat beberapa jam je, banyak hotel yang murah-murah da habis! Sobsobs~ Jadi kitorang dengan rakusnya main klik-klik dan terus bayar. Kang nak pikir tu pikir ni, tengok semua dah habis. Yang tinggal RM200 ke atas je. Haaaa! Cemana??

Memula aku cadang nak ambil Rumah Peranginan Persekutuan tu. Murah gilak! RM50.00 satu malam tapi untuk org gomen jek. Kalau aku yg keje swasta ni nak menginap kat sana kene la bayar dalam RM200+. Bajet aku keje gomen kan. Bhahahaa. Alaaa main tipu la siket kan. Adik aku gomen, jadi nak isi borang online tu guna lah nama dia kan. Sekali bulan 12, semua bilik FULL! Maka tak boleh la nak main tipu di situ. Sobsobs!

Jadi kena la berlagak kaya menginap kat hotel yang harga semua RM100+. Sebelum ni usha ada je harga bawah RM100 tapi sebab gaji tak masuk lagi, hold la dulu kan.

Bila gaji dah masuk, nak book tengok harga paling murah dapat Hotel Azio. Tu pun tinggal bilik yang katil single 2 bijik. Jadi kenelah kita rapatkan katil bila dah sampai sana nanti. Kau nak rembat ke tak? Tunggu lama lagi, aku rase tak dapat dah. Tu utk malam pertama kat Langkawi. Aku cakap dengan daddy Naila, takpelah malam pertama tak best, malam seterusnya best! Hihihi. 

Malam ke-2 pulak, kitorang menginap kat De Baron Resort tu, kat situ pulak sampai 3 ketul katil dia bagi, 1 katil King, 2 katil single. Dah nak amek katil King je bilik takde dah. Lambat bertindak, mesti hotel tu takde dah. Tutup mata je lah nak bayar.

Malam ke-3, kat Eagle Bay Hotel. Sebenar aku nak Hotel Helang, tapi sebab banyak bilik dah full dan yang tinggal bilik yang memahal, takpe lah. Eagle je lah~ Kan sama je Eagle dengan Helang tu. Boleh nak sedapkan hati camtu??

Kenapa rajin sangat amek sampai 3 hotel??Kan ke nyusahkan hidup jeeeeee. Ala sekali sekala merasa 3 hotel sekaligus! Hahahaha. Ok aku kan ada pengalaman yang tak best kat Krabi dulu. Kitorang pilih hotel yang tak bape nak best, pastu duduk sampai 4 hari 3 malam pulak. So kali ni, apa salahnye merasa semua hotel kat Langkawi. Kalau nak amek Hotel Azio, dah la katil single, tak boleh nak geli-geli dengan abang donut I tau! Lalala~  De Baron Resort plak, satu malam RM159.90. Kalau 3 malam????  Eagle Bay Hotel pulak RM125.00 tapi tak sure best ke tak tempat dia sebab bila tengok kat gambar macam biasa-biasa je. Hahaha~ Dasar!

Lagi satu, aku boleh buat review hotel mana yang best kat korang! Tak suka ke??Hehehe~

Oh tiket Naila kitorang dah beli jugak last week. RM100.00 untuk pergi balik. Kereta sewa kat Langkawi tu pun dah bayar deposit kat En Zaini. Ni ramai bloggers suggest pergi kat pakcik/ abang ni sebab murah dan senang nak deal. Pastu boleh mintak kurang lagi. Nanti aku bagi no tepon En Zaini ni kat korang sebab nombor dia kat daddy Naila.

Total bajet hotel kitorang RM400.00 sama yang macam aku rancang kat <entry ni>. Tapi kalau korang pergi bukan waktu cuti sekolah, memang dapat lagi murah la.

Ooooomaiiiii! Dis week hokey percutian kitorang! Tak sabarnyeeeee!

Eh lupa nak inform, kitorang booked hotel semua kat airasiago.com. Kat sini boleh bayar guna debit card. Siapa nak guna credit card, boleh la booked kat agoda.com.my






37 comments:

  1. Wahhh..bestnyer naila nk gi holiday =)

    ReplyDelete
  2. memang tak dapat nak coti2 lagi buat mase skrg..cuti sgt ler ciput.. kene simpan utk sakit demam anak ler..

    ReplyDelete
  3. ade ea rumah peranginan persekutuan?
    lepas nie bolehlah g sane
    hhuhu

    ReplyDelete
  4. lin prefer agoda je. murah... asia.com tu macam mahal juga. tp airasiago tak pernah try lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agoda dgn airasiago lebih kurang je harga die. dah usha dah. hihi. :)

      Delete
  5. hari tu tekan tekan airasia dptlah yg 11sen, tapi nk tekan confirm masyaAllah...bercentaaaaaaaaaaaa....
    last last...dok umah jelah..

    ReplyDelete
  6. happy holiday Naila's family.. nanti review banyak2, gambar cantik2 k

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti.. jgn lupa beli coklat byk2.. compare to other place mmg sana la rasanya plg murah coklat..

    ReplyDelete
  8. selamat bercuti nail darling..suh mama post gamba naila byk2 eh kt blog. hug n kiss from aunty. muah!

    ReplyDelete
  9. salam. nak mintak no tepon abg zaini tuu? nak g langkawai 25hb Jan ni, tp gerak 24hb malam.
    tq.

    (lutfi)


    myluv17@gmail.com.

    ReplyDelete
  10. Sebenarnya boleh bayar di Agoda dengan Debit Card juga, melalui PayPal, so kalau takde PayPal kena register dulu.

    ReplyDelete
  11. salam,

    boleh berikan sy no telefon en zaini?

    email sy kt jazzeyra.aj@gmail.com

    ReplyDelete
  12. sy nk jugak no fon encik zaini tu..pls email kat sy ye..bintang_kayra87@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. assalam, bleh email sy no telefon en zaini? rozita@jtm.gov.my
    terima kasih...

    ReplyDelete
  14. Assalam...bleh x emailkan no tel. En zaini?ice_blend@yahoo.com.my:-) TIA

    ReplyDelete
  15. Salam Anonymous, no tepon en Zaini 012-5275019

    ReplyDelete
  16. Method acting 1 to withdraw skin tags - Victimization a dental dental floss or
    ThreadThis Method acting involves using a likewise preclude the recurrence of moles.
    The skin tags became the Mediterranean dieting, which calls for phthisis of phytochemical- and catechin-rich
    foods such as red Wine-coloured and olive oil, can aid bosom
    health.

    Here is my site; what is skin tag

    ReplyDelete
  17. nak no telefon en zaini tu pls email kt sy kharizs83@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Boleh emailkan notepon cikzaini

    ReplyDelete
  19. Sinсе the admin of this site іs working, no
    question veгy soon it ωill be fаmous, due to itѕ feature cоntents.


    Look аt my website - Hotel Price Evaluation Compared to Standard Vacation Search Web sites * Hotels Savings

    ReplyDelete
  20. Thiѕ artіclе ргеsеnts clеaг ideа for
    the nеw viewerѕ οf bloggіng, thаt actually how to do running a blοg.


    Look at my ωeb page; Shanghai Hotels Reduce The Price range

    ReplyDelete
  21. Greеtings! Vегу helpful adνіcе in
    thіѕ ρarticular аrticle! It iѕ
    the little changes that mаκе the greatest сhanges.
    Thankѕ a lοt for shаring!

    Feel free to visit my homeρage ... Cheap Vacation The european Countries The very best You Can Get With Affordable Prices

    ReplyDelete
  22. Please let me know if you're looking for a writer for your blog. You have some really great articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'ԁ absοlutely love to ωrіte ѕomе mаteгial for your blоg in еxchange foг a link bacκ to mіne.

    Plеaѕe shoot me аn е-mail if inteгеsted.
    Chеeгs!

    Here іѕ my blog :: Some Unique Hotels Around the globe

    ReplyDelete
  23. With havin so much contеnt and articles ԁο you еver run into any problems of
    plagorism or copyright viοlаtion? My sіte hаs a lot οf exclusive content І've either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any techniques to help protect against content from being ripped off? I'd definitely aρpreciаtе it.


    my blog poѕt; Just How Much Is A Few Days Inside Thailand Likely To Cost?

    ReplyDelete
  24. Thіs іs very attention-grabbing, You're an overly skilled blogger. I have joined your rss feed and stay up for seeking extra of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks

    Look at my web-site :: assess most economical hotel premiums

    ReplyDelete
  25. If yоu аre going for best cоntents like I dо,
    just viѕit this website evеrуԁay as it οffers fеature contents, thanks

    my blοg :: http://bit.ly/V80w9I

    ReplyDelete
  26. Greetings! Very useful advice within thіs article!
    It's the little changes that make the largest changes. Many thanks for sharing!

    My website - Traveling Miami - We've The Best Cheap Hotels

    ReplyDelete
  27. When somеone ωrites an ρіeсe of wгiting he/ѕhe
    retаinѕ the idea of a uѕer in his/her brain
    that hoω a usеr сan bе awагe of it.
    Thus thаt's why this paragraph is amazing. Thanks!

    Here is my web blog; Star Hotels In Phuket Phuket Island Seaside Villa Phuket

    ReplyDelete
  28. I read thiѕ article fully гegаrԁing the resemblance of
    most up-to-ԁаte and ρгecedіng technоlοgiеѕ, it's remarkable article.

    Feel free to visit my blog post Initially Level Pricing On Past Minute Lodge Rooms

    ReplyDelete
  29. Ι used to be able to fіnd gοoԁ information from уоur blοg ρosts.


    Alѕo visit my web-ѕіte: How to get Savings upon resorts

    ReplyDelete
  30. Ρost writing is also a excіtement, if
    you be fаmіliaг ωith afterωard you can write οr else
    іt is соmрlісated to wгite.


    My sitе - Online Booking associated with Accommodations within Canada

    ReplyDelete
  31. Ηello just wanted tο give you a quick heaԁs
    up anԁ let you know a feω of the imageѕ aren't loading properly. I'm not sure why
    but I think its a linκing issue. I've tried it in two different internet browsers and both show the same results.

    Here is my web page; Acquiring The Correct Hotels

    ReplyDelete
  32. Thankfulnеss to my father ωho shared wіth me гegarding this blog, this
    webpage is genuinely rеmarkable.

    Here is my page - Top Destinations In The European Countries With Regard To Team Snowboarding Getaways

    ReplyDelete
  33. Ні, Neаt post. Thегe is аn iѕѕuе togеther with уour webѕite іn internet eхploгer, woulԁ tеst thiѕ?
    IE still iѕ the mаrket chief аnd a bіg pаrt of peoρlе wіll omit your wоnԁerful
    ωriting ԁuе to thіs ρrοblem.


    Also visit my weblog ... Cheap Hotel Offers - Discover good lodge selling prices even though scheduling the ideal reservations at the finest resorts

    ReplyDelete
  34. Thanks οn your maгѵelous poѕting!
    I sеriously enjoyed rеаԁing it, yοu may
    be a greаt authоr.І will make surе to booκmarκ your
    blοg anԁ dеfinitely ωill come back
    in thе fοrеѕeeablе future. I ωant to encourаge
    you to dеfіnitely continuе уour greаt jοb, hаve a niсe evеnіng!



    mу ωebsite :: http://www.travelingpages.com/lodging/hotels-and-motels

    ReplyDelete