Meh klik kejap~

Thursday, December 27, 2012

Annaila : Tolak makanan pulak dah dia~


Tak pernah citer pasal solid food Annaila kan. Okey aku bagi Naila biasa je. Kadang kalau malas tahap dewa, aku bagi je caralec. Kalau macam ada mood, terutama weekend la, aku memang masak bubur untuk Naila. 

Tapi kan, sekarang ni aku perasan Annaila TOLAK bubur yang aku buat, caralec, biskut-biskut yang aku selalu bagi dia. Sobs~! Aku rasa Naila dah bosan kot makanan dia. Aku pulak kalau buat bubur, tak reti pulak nak pelbagaikan. Kihkih. Nasib kamu la Naila dapat mama tak reti masak. 

Hari ni, aku dengan rajinnye usha la kat Group Solid Food for My Baby kat fb. Uihhhhh~ Aku rasa aku bukak group ni masa Annaila baru nak start makan je. Pastu takde maknenye nak tengok lagi. Kekonon pandai sendiri kennnnnn! Bila anak tolak makanan, baru kelam kelibut cari resepi. Muahahaha~ 

Pastu jumpalah satu attachment kat dalam file Group tu. Tengok macam okey semua resepi dia, boss lak takde. Hehehehe. Maka aku pun print lah dengan senang hati~ Weeee!

Ok start petang ni, harapnye boleh la main masak-masak! Pastu tengok Naila okey ke tak dengan masakan aku. Fuhhhhh!


terima kasih kpd yg rajin buat resepi ni...kite amek ye...:)

7 comments:

  1. selamat mencuba...harap² annaila suka masakan baru ni..

    ReplyDelete
  2. Wahhh sedapnya nnti nak try bgi damia lah.. Budak sekarang cerdik, dah pandai rasa, dan jemu, wa pun ade cuba resepi pelbagai rasa.. Alhamdulillah damia makan. Wa ade share dekat blog. Jemput lah.

    ReplyDelete
  3. promosi harga susu kambing hi-goat!! http://suanazhar.blogspot.com/2012/12/promosi-harga-susu-kambing-hi-goat.html

    ReplyDelete
  4. selamat memasak kak.. ros pun kkdg pening nak masak apa kat anak..fuhh..


    **baru sempat blogwalking... sorry lama xjengukk..huhuhu

    ReplyDelete
  5. selamat mencuba menu baru utk annaila..una ada dengar jugak, akceli nestum like cerelec tu xberapa good sangat la untuk bby coz leh menambah@m'banyakkan lagi kahak pada bby..una dah test kat Aliff,mmg maklumat ni leh guna la..tapi tak tau la untuk bby2 lain..

    ReplyDelete
  6. Qaleef pon pandai nk tolak2 makan...aty ngh gigih cuber mcm2 nih...:-)

    ReplyDelete