Meh klik kejap~

Monday, December 24, 2012

Annaila : Budak nak masuk 9 bulan~

Ini budak kecik nak masuk 9 bulan dah. 9 bulan dah banyak perangai. Keje asek nak memanjat je. Tapi kan, satu je yang lawak, pandai panjat pastu tak reti nak turun sendiri. Kakakaka~ Agak-agak bila dah letih, menangis suruh amek. Tapi semalam dah nampak usaha untuk turun sendiri kalau dah manjat. Cuma takut-takut. Bila nampak kita usha dia, terus menangis! Kesimpulan, jangan usha dia time tengah usaha. Biar dia wat sendiri. Hahaha~

Pastu korang tau lah budak cenggini nak pakai kan pampers, fuhhh! Mencabar hokey! Aku tau anak korang pun sama je. Hihihi. Meh aku nak ajar cara pakai pampers terbaru. Masa die asek la nak meniarap, korang pakaikan aje macam biasa.Tapi terbalik lah. Aku tengok tak bocor langsung, okey la kan?? Daripada kau stress nak pakaikan pampers, pastu anak korang pun stress sampai terjerit-jerit, kau buat je lah camtu. Hihihi~

keje nak manjat jeeeeeeeeeee...suruh turun tak reti!

cara pakai pampers skang~

14 comments:

  1. hahaa..comel pakai pampers terbalik.. so far, lum penah test lg. maybe kalu darurat sgt, gini la gayanya pakai pampers nanti

    ReplyDelete
  2. hihihi..wawa..mmg x bocor ek??... leh cuba pasni..hannani nie kalau nk pakai pampers mmg kene bersilat dulu ngan dia..

    ReplyDelete
  3. hahaa.. sampai camtu skali kena pakai pampers

    ReplyDelete
  4. dulu anak pun pesen ni jugak la..suka panjat meja tv. sudahnya, tv lekat terus kat dinding.. bukan pe, takut kena hempap dek tv kalu dia dok panjat2 tu. tv skang kan pesen nipis tu jer.. senang beno nak jatuh

    ReplyDelete
  5. kahkahkah.. terbaik r.. lum pernah dibuat nie..

    ReplyDelete
  6. comel la Annaila ni...acik pn nk belajar pakaikn pampers utk Hasif camni la..wlupn dia belum pandai apa2 lg..tp bila nk pakaikn pampers...boleh perang ngan dia...asik nk meniarap je...

    ReplyDelete
  7. hahaaha..adui naila...sampai kena pakai pampers terbalik....mesti x reti duduk diam nie...memanjat je lah ek...hehe...

    ReplyDelete
  8. hahahaha kelakar la mummy naila ni pakaikan pampers camtu...i pulak kena umpan farish dgn pampers lain baru dia nk duk diam...terpaksa la korbankan satu pampers yg mmg khas utk dia main2...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  9. ahahahhahaha...wawa, tergelak erna tengok naila pakai pampers style mcm tu.memang mencabar nak pakaikan anak pampers. iman pun sama. menguji keimanan ummi betul..so far iman x memanjat sangat.cuma memang nak berdiri je keje dia.banyak kali dah terjatuh dia tu..kesian betul.tapi nak buat macam mana..ummi tak terkawal.

    ReplyDelete
  10. hahaha.. kepit cket naila oiiii.. hahaha. cara pakai pempes tu mmg setuju, tak mampu mak nak beli pants bagai...kakakaka~

    ReplyDelete
  11. Betul..!! Mmng letih nk pakaikan anak pampers...kemain susah...huhu

    ReplyDelete
  12. hehe..sy tetap gak pkai cm selalu..tp dlm keadaan die tertiarap..kuang2...senget benget jdnye..

    ReplyDelete
  13. Okay ni sumpah lawak, muahaha!! Tapi memang betul pun tengah mencabar dan menguji kesabaran, sekarang ni kalau nak pakaikan diaper kena bagi dia buku, taktau apa pesen nak baca buku time tukar diaper.. mungkin feeling mcm baca suratkabar dalam bilik air kot.. :P

    ReplyDelete