Meh klik kejap~

Monday, December 31, 2012

31.12.12 Bebel kosong~

Hari ni 31 Dec 2012. Semua duk cakap babai 2012. Selamat datang 2013! Pastu mesti ramai yang cuti hari ni kan! Untong laaaaaaa. Cuti aku dah habis. Eh malam ni korang celebrate mana?? Takyah nak celebrate sangat lah. Duduk je umah jaga anak tu haaaa. Dari rumah pun dah boleh tengok bunga api kan. Setakat kau nak bersesak dengan umat manusia, pastu tengok bunga api yang hanya seminit dua, pastu balik. Macam pape ntah kan! Eh tapi kan malam ni kitorang gi Putrajaya nengok bunga api. Kahkahkah~ Kemain kau kan! Lalalala~ Esok pulak dating plus shopping sama daddy Naila. Tapi Naila kena tinggal lah sebab susah bawak dia sekarang. Hihihi~

Esok 1 January 2013, genap la si budak kecik tu umur 9 bulan. Alah baru 9 bulan, ingat dah setahun. Huahuahua~ Eh eh perasan tak bila dah ade anak siket-siket citer pasal anak, siket-siket up gambar anak. Macam kau sorang ade anak kan. Tapi tu lah hakikatnye. Nanti 30 tahun akan datang, kalau aku ade lagi, pastu aku ade mood nak ngedate blog, aku up kan pulak gambar cucu. Cucu??!! 

Semalam, dating dengan kawan lama. Gosip sana sini, pastu citer pasal Annaila. Aku rasa macam bosan pulak. Pastu aku lari topik gosip pasal tempat keje lama, pastu tetibe termasuk lagi citer Annaila. Tukar citer pulak pasal tempat kerja baru bla bla bla, pastu citer Annaila lagi. Apakahhhh??? Siket siket Annaila kan. Kesian kawan aku tu. Aku rasa dia paham kot. Hahahaha~ Untongla ada orang paham. Kalau ada yang tak paham, mau cakap "macam kau sorang ada anakkan!". Tapi yang selalu cakap camni aku rasa yang belum ada anak dan belum kawen. Hahaha~

Eh nak citer Annaila lagi ni, budak tu kan tersangatlah manja dengan aku. Korang tau la kan budak kalau dah 7 8 bulan, dia punya berat, fuhhhh! Rasa nak patah pinggang bile berdukung. Kalau ikutkan memang aku surrender la takmo dukung si Naila ni. Tapi dia punya manja, taknak dapat daddy dia. Bila daddy dia dukung, dia punya menjerit serupa nak bergegar bangunan! Haaaa lagi satu, dia dah suka menjerit. Belajar dari sape ntah! Salah siket, jerit. Ade sekali kitorang tengah syiok nak makan Pizza Hut, dia punya la melalak sampai semua orang usha. Ade lah yang aku perasan bebudak remaja usha kerek. Nak kate aku tak pandai jaga anak la tu. Eleh! Dah kau tak kawen lagi, boleh la cakap camtu. Cer kau dah kawen, dah ade anak, kompem kau nak lempang anak kau kat situ gak. Ehhh?? Hahaha takdelah sampai nak lempang. Aku baik tau. Pujuk-pujuk, dukung, sumbat mushroom soup, sumbat pizza cket, makan gelojoh bagi cepat habis dan blah cecepat dari situ. Haaaaa. Punyalah nak suruh anak diam kan. Eh korang, Annaila baru bersunat. Hahaha. Lambatkan. Huhuhu. Takpelah, aku dulu mak aku sunatkan mase umur 3 tahun kot. Lagi lama. :p

Uihhhh. Panjangnye kau bebel Wawaaaaaa. Ok la last, azam aku tahun ni, nak jadi isteri yang baik dan paling penting aku nak jadikan Naila kakak. Hahahaha~ Rasenye dah ready kot untuk tambah lagi sorang. Hihihi~ Basya!!

Kuat munggah barang!
Disunatkan! Cian anak mama. Hehehe.
Kawan lama. Trishna~!

16 comments:

  1. pewittt..berusaha!! ;p, rin taun 2014 baru nk pregnant balik n nak bersalin awal tahun 2015, i'allah.

    ReplyDelete
  2. Memang bila dah jadi mama ni, kalau jumpa kawan asek nak cerita pasal anak je kan.Kalau kawan dah kawen sama2 anak, bestla borak, kalau masih single mesti dia boringg je dgr kita excited cte pasal anak.hoho

    Npe muka Naila kena sunat macam ketawa?? :D Hehehe. Dah besar dah Naila..makin cun macam mama. All the best Wawa for ur next year resolution. Chaiyok2! :D

    ReplyDelete
  3. yeay ! Annaila nak dapat adik. ada lah kawan lawan jerit nanti kan..huhu

    ReplyDelete
  4. yeah.. sunat.... :) anak dara da...

    ReplyDelete
  5. wawa, tunggu naila setahun nnati mcm mana pulak berat dia..hehe..
    mau tenggelam pinggang wawa yg ramping tu..hehhe..

    ReplyDelete
  6. wawa...hehhe sonok tgk bunga api kt putrajaya kan...yeyyyyy! rasa mcm nk pi jek mlm nih bawak si Qaiser kekekke...aah la nanti kalo dh tua2 nk update gambar cucu plak hahhaha...

    ReplyDelete
  7. yeay!!! annaila nak jd kakak..hihihi..ramai yer blogger yg nak tambah anak next year.. ila pun dah ready nak 2nd beby..chayokkk semua... =)

    ReplyDelete
  8. gud luck for next year...hahahaha....dah ready yeh nk tmbh lg....chaiyok2..:)

    ReplyDelete
  9. Hehehe..Anaila jd Kakak tahan depan yeyeyeye.. Comel je dia punggah barang..

    ReplyDelete
  10. annaila makin bijak! untung la u dukung anak yg berat, blh slim! haha

    nk join mommy naila ni jugak la, nk jadikan farish abg *berangan*

    ReplyDelete
  11. happy new year dear annaila.
    mama awak dah lama tak dtg blog untie bawak awak nengok mikha...
    :(
    sobsssss

    ReplyDelete
  12. Oh... best. Moga impian nak jadikan Naila kakak tercapai.
    Selamt tahun baru dari kakak dan terima kasih follow kakak, dah follow jug yg ke 196

    ReplyDelete
  13. Betul...mesti nk ckp pasal anak jer..walau cuber tukar topik tp mesti nnti akhirnyer pasal ank gak...heheh...aty paham...eeerrr..sbb kite ade ank gak...heheh..:-)

    ReplyDelete
  14. ye..paham..paham..kalu da jadi ibu mmg begitu la...anak..anak..dan anak je la dalam pala...perkara kedua baru pkir pasal laki...uik..hehehehe

    ReplyDelete
  15. HAI DISANA ;)
    tq sudi singgah blog akak

    ReplyDelete
  16. waaaa!!!nak tambah lagi sorang dah ek...curlass ko wa...

    ReplyDelete