Meh klik kejap~

Tuesday, December 18, 2012

Annaila : Check-up 8 bulan~

Ehemmmm...Diamlah kau! Hahahaha. Giler tak upadate-update lagi pasal Langkawi. Sorry ek! Biasalah pompuan bekerjaya, tak kesah la suri rumah ke keje opis ke, memanjang je takde masa. Kihkih. Cerita Langkawi nanti! Hari ni nak citer pasal anak dara aku sorang tu. 

Semalam pergi checkup 8 bulan. Patutnye kena pergi 4hb Disember hari tu, tapi sebab mama daddy selalu nak jadi tua, asek la lupa je, maka semalam baru mama Naila terkedek-kedek bawak Naila gi checkup. 

Kena marah?? Tak la. Nurse kat KK Bangi memang best-best. Tak pernah lagi jumpa singa betina kat situ. Cuma dia cakap dengan aku, start tahun depan kena ikut appointment. Siapa yang tak ikut appointment pastu tak call dorang untuk tukar tarikh, maka dengan itu, korang tunggu la turn sampai lewat petang. Sampai dah takde orang. Paham? Tak paham meh aku bagi contoh. Korang terpacak depan KK pukul 7.30 pagi. Tapi sebab korang datang bukan time korang, korang tunggu lah sampai orang takde. Sebab KK akan bagi keutamaan kat orang yang ada appointment. Time tu kau jangan meroyan marah-marah KK lembab la, itu la, ini lah. Hehehehe~ Peringatan untuk diri sendiri. :p

Semalam checkup, yang aku ingat berat Annaila je. 8.8kg. Alahai, tak banyak pun naiknyeeee. Patut la dah mengurus macam mama. Tak berapa nak bambam sangat. Nak cubit pipi tu pun tak best dah. Tapi bila nurse cakap graf cantik, ok la. Aku rasa Annaila ni nampak kurus sebab tinggi kot. Hahaha. Nak buat cemana, dah bangsa belah mama dan daddy tinggi-tinggi, takkan tetibe anak kemetot kan.

Emmm masuk 8 bulan ni, merangkak, duduk, berlari, semua dah expert! Berlari?? Ok tipu jeeee. Huahuahua. Menyusur kat tepi-tepi sofa, katil pun dah laju. Nak jatuh pun dah pandai sekarang, bukan main slow lagi menahan diri dari tergolek. Dah tau apa makna sakit lettew!  Makin mengada pun, iye jugak. Asek la nak berkepit dengan mama daddy nye. Keluar kejap, menangis macam kena pukul. Grrrrr. Owh sekarang dia suka nganga mulut leluas sambil keluarkan suara apa ntah. Tak comel langsung hokey! Geram aku!Tapi yan paling best, sebijik gigi lagi sudah memunculkan diri. Wallaweyhhh. So dah ada 2 batang gigi sekarang ni kat bawah. Eh nak tanya la, budak yang nak tumbuh gigi ni, mulut berbau ek??? 

Next check-up masa umur setahun nanti. Hihihi. Sebab nurse tu tengok perkembangan Annaila ok je takde masalah plus aku datang check-up pun Annaila dah nak masuk 9 bulan. Maka takyah nak susahkan diri pergi checkup 10 bulan. 
dah pandai nak selongkar beg mama....abeslah pasni purse aku jadi mainan dia pulak...

suka nau main pampers...pastu geget2...bila simpan, melentik2 badan tu marah...

paling best....cara pegang botol ada style! macam Mas Idayu...Kahkahkah...

17 comments:

  1. elok je naila nk duduk atas kerusi..good girl lah naila..
    klu Asyraf, sibuk nak turun bawah..nk explore lantai katenya..huhu..

    ReplyDelete
  2. wahh..begitu ko naila..haha. untung eh naila tak kisah pakai puting silicone, Aish tu nak latex je sbb lembik, klu silicone takmo, TT dia tersimpan dlm lemari, klu minum air masak je dia nak, klu susu taknak.

    ReplyDelete
  3. aah..stylo btul Annaila pegang botol ek..hehe

    ReplyDelete
  4. salam..
    nak tnya la..awak bg naila minum air pe ye? nampak mcm bukan air masak kosong je,sbb nampak cam wane kuning.anak saya umur lebih kurang sebaya naila..tp xnak minum air masak kosong..nak minum susu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...air + madu...sbb annaila pun tolak air masak kosong tu...bila bg air campur madu, baru minum byk n berak pun lembut je...:)

      Delete
    2. Yeke..awak bg madu pe ye? Hehe..sori byk tny. Sbb pnh tbaca bby bwh 1 thn xleh mkn mjdu. Risau gak.
      Tp tgk awk bg kt naila mcm jd yakin skit. Hehe.

      Delete
    3. Tu la..ade gak terbace tak elok tp dlm masa tg same ade gak kate tkde masalah...bile bg annaila mcm ok je...naila pun boleh habiskan sebotol air...klu dlu bg air kosong je, 1 oz pun tak habis...last2 naila kne sembelit...lg kesian...huhu...

      Delete
    4. Erm..tu la..anak saya pun dah mula mcm nak sembelit..najis die dah stat keras. By the way..thanx ye..nak cuba la nanti.. :)

      Delete
  5. kelasss naila.
    Mas Idayu Jr. sesangat..
    sengol-senggolan...eh-eh-eh...
    ;p

    ReplyDelete
  6. wah.. rilex je ye duk ats krusi... klu dhia xleh dh... kjp je diam nye...

    ReplyDelete
  7. wow.. naila, ada style la... budak ni, klu menyusu macam pe'el kan. Hafidh tu, berdiri la, menonggeng la... mcm2 style dorang... naila tgh diet nak berjalan tu... tu yang dia taknak gemuk.

    ReplyDelete
  8. comel btol gelagat annaila..

    salam perkenalan & follow cni

    ReplyDelete
  9. hahaha..ada stylo la annaila tonggeng botol susu..:)

    ReplyDelete
  10. aty malas nak wat chek-up..tapi rase macam nak kene buat gak ar...nak tau berat qaleef berape sekarang..takut lak tak normal..mane lah tau..

    ReplyDelete