Meh klik kejap~

Thursday, December 27, 2012

Annaila : Insurans Prudential~


Ni iklan berbayar. Kahkah! Geli seyh bajet hot nak berbayar-bayar?? Ok la tak bayar guna cash pun, bayar guna kasih sayang. Aci jugak kan?? 

Ok , ni nak citer pasal INSURANS. Daddy Naila amek insurans untuk Naila dan aku. Tapi aku lewat siket la, sebab aku kan macam "takyah la nak berinsurans bagai ni....." Haaaaa. Kemain lagi eksyen kan! Pastu ada satu hari ni daddy Naila tanya :

Daddy : Kalau saya masukkan awak insurans okey tak??
Aku : Takyah la susah-susah. Bla bla bla bla.................
Daddy : Oooooo. Tapi dah masukkan dah. dah bayar dah pun.
Aku : ......................................................

Haaaaa. Situasi camni memang selalu berlaku kat aku. Masa nak amek insurans Naila pun camtu gak. Penat aku bagi cadangan apa semua, sekali rupanya semua daddy Naila dah buat. Hehehe~ 

Pastu baru la aku nampak banyak kelebihan insurans ni. Kau tengok, nama je belajar Business Admin dulu, tapi tak pernah nak terbukak hati amek insurans. Hahaha~ Terima kasih daddy tolong buatkan insurans plus tolong bayarkan setiap bulan. Lalalala~

Panjang nau mukadimahnye, nah korang baca la kat bawah ni, tapi ni untuk Naila la. Aku punya nak tau jugak ke? Nanti lah kalau suruh buat iklan lagi, aku publish la~

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bayaran premium setiap bulan: RM150

Manfaat (4+1):

1] Life -> RM30,000.00 (manfaat kematian)

2] Critical Illness -> RM30,000.00 (jumlah dibayar selepas didiagnose dgn salah satu dari 36 critical illness)

3] Hospitalization -> RM60,000.00/yearly; RM1,200,000.00/lifetime, bilik RM150 sehari, allowance RM50 sehari
maksudnya, setiap tahun kalau admitted ke hospital, bil hospital ditanggung sepenuhnya oleh Prudential, maximum bill hospital setiap tahun RM60,000. Sepanjang hidup adalah 20x dari had tahunan. Sepanjang duduk hospital layak duduk bilik yang satu malam RM150, dan duit poket RM50 sehari. Okla sebab naila ni kecik lagi, tak payah ada elaun duduk hospital banyak2..

4] Personal Accident -> RM20,000.00

5] Saving sehingga umor naila 20 tahun dlm RM28,000.00. Boleh guna utk masuk U, downpayment kereta, or kawen =)

** Manfaat diatas bukan lah menggambarkan polisi secara keseluruhan. Setiap angka bukan mewakili angka rasmi dari Prudential sebab setiap org mempunyai keperluan dan bajet berbeza2.

Apa2 pertanyaan boleh contact kat 01116272203 atau email mhzmohdh@yahoo.com

Boleh jugak like page ni Medicalcardprudential4u




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Haaaaa! Kot korang tercari-cari insurans apa yang sesuai, ni aku bagi review untuk Annaila. Kalau minat contact la nombor kat atas tu~ Ensem tau orangnya. Huahuahua~

Kbai~







7 comments:

  1. ooo..rin amik PruBSN Takaful, sbb org insuran ckp itu utk org islam, PruFlexi ni boleh jugak eh? hahaha..tidaklah ku tau, ni baru tau. main bayor je, apapun tadak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhhh...jangan tanya ku apa2...tnya kpd yg pakar...i taktau pape...lalala~ hihi...

      Delete
    2. boleh sebenarnya. utk annaila dan mummy naila ni semua premium diletakkan di bawah dana yg berlandaskan syariah. masa isi form ada option utk pilih dana mana.
      kalau masih confuse, boleh la tanya pada agen berkenaan =)

      Delete
  2. sama dengan insuran Hafidh... lagi cepat amik lagi bagus.. :)

    ReplyDelete
  3. waaa wawa..memang tengah survey insurans prudential ni..hihi..dah baca entry ni baru la tau ape je yg dicover.. :) tq2

    ReplyDelete
  4. nasib hubby i buat prudential ni.. hahaha.. tp, jd wife dia, mmg xtau apa2.. kan..

    meh sp nk wat takaful, boleh buat appointment.. <-- iklan kejap.. :P

    ReplyDelete
  5. Dr ritu nk bc pasal ni..ni br sempat..heheh..wawa..cover beranak sekali tak..?? Heheh.. mmng plan nk amik insrns dlm mase tedekat nih..:-)

    ReplyDelete