Meh klik kejap~

Wednesday, December 26, 2012

Annaila : Mama~!

Happy! Bila anak yang kite bawak dalam perut ke hulur hilir, dah beranak pulak tunggu dekat 9 bulan, sekarang dah pandai panggil "MAMA", "DEDE" (daddy). Comel gilak! Sebenar Naila dah start panggil mama masa 8 bulan kot. Ntah tak ingat tapi dia panggil macam 'mamamamama'. So wat taktau sangat la time tu cuma cakap, 'pandai anak mama'. Tapi sekarang macam dah obviously panggil "MAMA", "MAMA" sambil sengih tunjuk gusi. Aghhhhh comelnye budak kecik ni! Dia panggil aku siutttt! Panggil aku MAMA! Ooooomaiiiiii! Kalau panggil daddy lagi comel! "DEDE". Tapi jarang nak sebut sebab dia lagi suka panggil "MAMA". Hihihi *gelak keji*

Yeeppppp! Annaila sangat manja dengan aku. Walaupun orang kata kalau muka ikut ayah, akan manja dengan ayah. Tapi Naila lagi manja dengan aku. Kakakaka~

Errrrr. Annaila belum 9 bulan ye. 1hb January nanti baru masuk 9 bulan. Lagi bape hari nak masuk 9 bulan. Kot la orang kompius sebab aku duk keluarkan angka 9 je. Sebenar tak sabar nak tunggu umur dia setahun. Hihihi~ Agak-agak time tu dah pandai berjalan tak budak kecik ni??

Lagi satu, kalau korang tengok Naila ni macam menggebu je, sebenarnye tak pun. Annaila makin mengurus. Sebab nak cubit pipi dengan tangan dia tak best dah. Ada lembik-lembik gitu. Tak keras cam dulu lagi dah. Sobsobs!

sangat suka durian! durian crepe pun suka! ngehehehe....bagi rase siket je...takde la banyak sangat....

9 comments:

  1. gud naila..

    aqil also will turn 9 nxt month..tp tau sebut 'apak..apak..apak..' instead of ayah.. nasib ummi dia la ni.. abang n kakak dia da setahun lebih baru pandai sebut ummi..

    ReplyDelete
  2. wah...dah pandai panggil mama..mesti hati mama bunga-bunga..heheh

    ReplyDelete
  3. wahhh..clever girl naila..bangga mama naila kan..

    ReplyDelete
  4. da pandai... anak lin baba.... je... entah sapa baba tu... congrat annaila... ;)

    ReplyDelete
  5. wahhh bestnyer tak sabar nak tunggu bella panggil mama :) skrg always ajar dia mamamamamama... hehe

    ReplyDelete
  6. qaleef pon siker doyan..!! :)

    memang budak nak membesar dan melasak mesti akan susut...kalau tak orang kate ti lambat nak gerak..tak tau ar betul ker idak..huhu..qaleef sekarang pon same..aty takut nak timbang die dah..tah ape2 jer aty nih..sedangkan tau jer die sihat..tu lagi penting kan...:)

    ReplyDelete
  7. best yer naila dh pandai panggil mama hehhehe wahhh mamam durian crepe sonok ye dia. :)

    ReplyDelete
  8. aisehhh..naila makan durian crepe yer.. =)

    ReplyDelete