Meh klik kejap~

Monday, March 26, 2012

Air selusuh~!

td pas dapat menikmati lava cake domino's, ktorg terus melepak kat umah parent aku...motif sbnr nak amek pantiliner dan sabun selulit2 aku tu...haaaa..konon boley terberanak dlm weekend lepas, tu yg angkut semua brg g umah parent aku..sekali brg2 tu semua da abes aku gune kat umah, tp budak kecik takmo keluar2 lg...grrrr~!!

da sementelah ade kat umah parent aku, en donut pun tanye lah kat bapak aku pasal air selusuh...pak aku da wat kan air selusuh tu utk aku cume nak double cnfirm, da boley minum ke belum air selusuh sbb ari ni patut due aku bersalin...so setelah di double triple cnfirm, maka ini malam bermula lah episod aku minum air selusuh...

sbnr agak cuak nk minum sbb ramai org ckp klu da minum nti contraction tu mgila sakit...then aku tnye la mak aku sbb mse mak aku pregnant kan aku dlu, aku lambat keluar 2 mnggu...mak aku ckp mak aku start minum air selusuh bile due da smpai...tp takde plak sakit2 nak beranak ke hape...relex je boley bertahan smpai 2 mnggu lewat...errrr...ok tenang cket...mungkin lain org, lain sakitnye kan...dan lain org, lain cara nye...so aku redha je lah minum air selusuh mlm ni dan yg plg penting aku percaye bapak aku...hihihi...:)

lg pun, klu da smpai masenye nak beranak, mmg la sakit kan....mane ade org bersalin tk sakit...heeee...

**bile perut mengeras n terase sakit perut mcm nak berak, mst cuak...sbb terpikir, "alamak baru sakit perut cam nak berak pun tak tahan, ni plak sakit nak beranak...cnfirm nanges2...huaaaa~!!"**

7 comments:

  1. erm susah nak cakap...klu g spital nurse xbg minum air selusuh...tapi Jasmin minum maser sebelum trn ke l/room. mmg cepatkan constraction. so ape2 pon banyakkan berdoa k....

    ReplyDelete
  2. tu ar, dgr cter org, doc pun tk bg minum air tu selagi tk masuk lr...tp da parent kate boley, sebat je lah...hihi..

    ReplyDelete
  3. huii mesti da makin nebes wawa.. semoga semua dipermudahkan.. Aminnn

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya baik2 belaka ;)
    selamat merasai nikmat sakit sebagai seorang ibu...;)

    ReplyDelete
  5. fara: nebes tnggu bile budak ni nak keluar..hihi..
    ira: yup sakit yg berbaloi2...:)

    ReplyDelete
  6. wah,nervesnye rs
    semoga semua dipermudahkan....

    ReplyDelete
  7. takut dengar air selusuh.. sbb dengar kakak sy citer lepas minum air selusuh, air akar fatimah, etc - mmg terus sakit nk bersalin.
    Masa preggy 2nd baby yg lepas, my MIL ade bg air selusuh. tp x minum sbb takut.hahaha.. Tapi sbb dh x larat mmbawa perut yg besar w'pun x sampai EDD lagi, last2 buat air yasiin sendiri, minta Allah permudahkan - pagi tu minum, then turun tanda, mlm dah bersalin..huhu. bersalin at 39weeks 5days.Alhamdulillah, mmg sgt mudah bersalin, start kuat contraction dlm 15 minit, then dah bersalin... :)

    ReplyDelete