Meh klik kejap~

Monday, March 12, 2012

Aktiviti ari neh~!

ari ni disebabkan aku da start cuti, aku dlm mood utk mengemas umah dan membasuh brg2 baby dan brg2 aku...

start dgn mbasuh breast pump dan botol susu...sbb aku tk beli sterillizer, maka aku gune manual je...panaskan air, bg suam2 cket then rendam breast pump n botol susu budak kecik tu...rendam pun dlm 15mnt gtu then keringkan...


ding~!kering dah...

baju baby lak rendam je dlu kat baldi...genyeh2 cket...dlm 20mnt, masuk mesin utk bilas n keringkan...bengkung lak aku basuh cam biase...sumbat je dlm mesin basuh...


last dah..pasni mmg takmo beli baju baby..tnggu baby keluar baru shopping lg...

ari ni jgk nak packing barang2 baby n brg2 aku utk g hospital...pas da setel semua urusan, aku nak g manjaku bangi...nak beli nursing bra...smlm ternampak tp tk beli...nti en donut bising...hihi...harge murah~!RM 13.90 sehelai...brand fiffy tk silap aku...aku rase manjaku tgh ade sale 20%...rase nye lah sbb smlm beli berus basuh botol susu baby ngn breast pad dpt diskaun...


2 beg...yg kaler biru set brg baby utk bg kat nurse nti...

nursing bra n breast pad yg di rembat di manjaku...eh brand fiffy murah betul kan..

esok punye plan, nak kemas brg2 baby dan aku utk bawak g umah mak aku plak...persiapan pantang di sana...phew~! penat betul...

3 comments:

  1. Semua dah get ready tu. Tunggu baby je kuar. hehe

    ReplyDelete
  2. baju baby byk kaler pink!
    gegel ea... =)

    ReplyDelete
  3. sbb mama nye gler pink, anak pun terpakse la mnurut perintah memakai pink jgk...hihi...:P

    ReplyDelete