Meh klik kejap~

Monday, March 12, 2012

Dah try breast pump...hihi...

eh, aku da try gune breast pump yg dibeli kat sogo ritu....try2 kan sekali keluar susu nye...tk banyak...2 titik je...kaler kuning cam mentega...terus pnggil en donut, en donut kate susu yg kaler kuning tu utk antibodi baby...so die tk bg aku try pump lg kat sebelah kanan...ok menurut perintah...tp aku excited...maknenye susu aku ade lah..dlu punye risau susu takmo keluar...hihi...

oh aku pump smbil urut2 breast aku..tu yg boley keluar kot...sbb mber aku ckp, kne urut2 breast mase baby isap pertame kali...baru susu senang keluar...so aku praktik kan la mse gune breast pump tu...hehehe..menjadi~!sape2 nk try, sila lah ye...:P

mood: teruja~!!


6 comments:

  1. boleh ke try siap2 sblm bb kuar? nt rugi.. hehe

    ReplyDelete
  2. eh jgn try! hari tu pon i nk try tp ada dlm group mommies ni ckp nnti jd premature ape ntah...i pon x ingt terms dia tu...tp jgm pump lg selagi baby blm keluar

    ReplyDelete
  3. alamak yeke...da try...hihi..tp sekali tu je lah...pastu tk wat lg dah sbb husband pun tk bg....tkpe2...sblh selamat lg..:P **eh group mommies ape ek...nk join gak...**

    ReplyDelete
  4. susu tu memang kaler kuning sebab susu awal..org panggil kolustrum...amat kaye dengan nutrien utk baby..

    ReplyDelete
  5. Ahak.. excited, susu dah kuar.. hehe Tapikan, memang some M2B akan kuar susu awalkan. Like me, baby bump xlah besar sgt tp Miss B tumbuh menggalakkan, hehe so awal-awal like ada ketulan susu beku kat Miss B. Mcm pelik je, tp bla tanya nurse, nurse ckp normal and sound something good, cuma kena cuci hari2 tkt Miss B tersumbat je nanti.

    ReplyDelete
  6. ika dah dekat bsalin baru ada cecair jernih..pas baby hisap baru keluar susu pekat tu..

    ReplyDelete