Meh klik kejap~

Thursday, March 15, 2012

Stretch Mark makin memudar...Weeee~!!

eceh...skang duk asek cter pasal kesihatan n kecantikan je aku ni...bukan aku da takmo cter pasal pregnant...tp sbb bnde yg same je aku lalui dalam mnggu ni...setakat perut mengeras2, sakit pinggang, tk larat jalan, tu biase lah kan...lain lah klu tetbe darah keluar ke, air ketuban pecah ke, da terase mcm senggugut n perut meragam ke...tu mmg aku akan hupdate~! hihi...

ok balik cter asal, stretch mark aku makin pudar...sejak kne stretch mark ni, mata aku ni sakir je bile pandang pinggul, peha n perut aku...mata korg sakit tak...??walaupun en donut ckp, "tkpe..tkpe...", tp aku tk boley nak tgk calar balar kat badan aku...nmpak terlalu !@#$%^&*....grrrr...~!!

jd aku gigih kan diri mencari losyen2 n ape2 yg boley kurangkan tanda2 tu...cari kat tenet je la kan...skang semua pun di hujung jari...hihi...dan aku terjumpe satu sabun yg boley mengurangkan stretch mark...byk sbnrnye jenis sabun yg boley kurangkan stretch mark ni...tp tktau nape aku tertarik kat satu sabun ni je...ni la rupe sabunnya...


utk permulaan aku beli 1 je sbb nk try je dlu kan...en donut pun suruh beli 1 dulu...bile smpai je kat tangan aku, halamak...cenonek nye sabun ni...tkpe la aku potong la 4 bahagian...1 bahagian boley bertahan 3 hari je...pakai 2 kali sehari...so skang aku da masuk sabun bahagian ke-3...tp aku sapu kat bahagian pinggul ngn peha je...kat perut tak berani takut effect pape plak kan...so dlm seminggu ni aku perasan kat bahagian peha, kaler stretch mark tu makin memudar...kat pinggul tu mcm belum ade pape perubahan...tgk la dalam sebulan camne...klu camtu gak, cari product lain plak la...hihi...

aku beli melalui fb...1 buku RM10.00...tambah postage kne bayar RM16.00...tp tetbe pas 2 - 3 hari aku beli kat akak ni, aku terjumpe satu fb ni yg jual sabun yg sama tp harge lg best!!4 ketul - RM20.00 termasuk postage...haaaa...gler murah kan...so ari ni aku transfer wet kat akak ni...so nxt week insyaAllah boley dapat...hihi...:)

so sape2 tetbe terkenan gak ke nk try boley la tgk kat sini (RM 10/seketul) dan di sini (RM20 - 4 ketul)...

dan sesape yg ade gak pakai lotion atau pape sabun yg boley ilangkan calar balar, meh kongsi ngn aku...tp kne murah tau...klu mahal nti terlari bajet...hihi...

**skang tgh cbok mencari produk yg boley mencerahkan balik bahagian2 pelipat yg tetbe itam mcm berdaki bile preganant ni...uhuk~!**

kbai~!!

17 comments:

  1. mmg sdng mncari2 tuk ilngkn 'parut' yg tertinggl nih..hehe
    nk try lah..=)

    ReplyDelete
  2. bile ade stretch mark ni, mate sakit jer kan. terase sedih sbb bdn cm xdijage. cm berminat nk try la. thanx for sharing..!!~

    ReplyDelete
  3. harap2 boley ilang..tkleh ilang, pudar pun jadi lah...hihi...jom jd anak dara balik~!weeee~!! :P

    ReplyDelete
  4. So far, hana xde strecth mark lagi sbb perut kecik lg, tapi sh start sapu minyak bio oil siang malam. Harap2 dptlah mengurangakan kesan regangan nanti. hehe Macam nak order jgaklah sabun tu utk persediaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...good2~!!sy ni da ade sm baru la terhegeh2 cari losyen sm...sapu tmpat sm tetbe tmpat lain lak muncul..stress betul...huhu...

      Delete
  5. Saya pun pakai sabun nijugak tapi sebab malas mmg lambat la nak ilang.hehe.
    Kawan saya beli kat kedai jual jamu2(kedai indon)boleh dpt 1=RM8 je.
    Mungkin kakak yg jual RM10 tu amik untung sket kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tak..??hihi...sy dlm seminggu ni rajin gak pakai...tktau la masuk minggu ke2 dan seterusnye akan malas...heeee..:P

      Delete
  6. mcm best....kalo mcm sy yg da bersalin ni, blh ilang ke stratch mark tu???...sedih tgk perut nih...walaupon hubby kt takpe.....huhuhu.....itam2 kat pelipat tu nanti lps bersalin akan hilang skit2...dont worry!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun baru gune seminggu...cube la try dlu...mane tau berkesan ke...harge pun tkde mahal sgt kan....:)

      Delete
  7. mak belikan Palmer's Cocoa Butter Cream. kat farmasi ade jual 1 set dlm RM50. kene rajin sapu krim ni sampai lepas bersalin nanti. selain boleh hilangkan strecth mark, boleh ilangkan juge gatal2 perut. ade kawan2 suggest Bio-Oil juge..

    ReplyDelete
  8. I'm really enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes
    it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
    Did you hire out a designer to create your theme?
    Outstanding work!

    Feel free to surf to my web page; phantomwithdrawals.Com

    ReplyDelete
  9. Pretty component of content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire
    actually loved account your weblog posts. Anyway I will be subscribing to
    your feeds and even I fulfillment you get entry to persistently fast.


    Stop by my website ... Where To Buy Solar Cells Locally

    ReplyDelete
  10. It's awesome to pay a visit this web site and reading the views of all mates regarding this piece of writing, while I am also keen of getting experience.

    Also visit my web site - stretch mark creams

    ReplyDelete
  11. Yes! Finally someone writes about complete family survival kit.


    Feel free to visit my web-site; ithinksearch.com

    ReplyDelete
  12. I read this piece of writing completely on the topic of the comparison of most up-to-date and previous technologies, it's awesome article.

    Feel free to visit my page :: mederma stretch mark therapy

    ReplyDelete
  13. Asking questions are truly pleasant thing if you are not understanding something entirely, however this paragraph presents pleasant understanding even.


    Feel free to surf to my blog ... buy solar panels pallet

    ReplyDelete
  14. Genuinely when someone doesn't know then its up to other viewers that they will help, so here it happens.

    Here is my blog - erlangerpolice.Lunarpages.net

    ReplyDelete