Meh klik kejap~

Wednesday, March 28, 2012

Ganti puasa....

errr...agak cuak bile pk pasal ganti puase ni...sbb last year aku tinggal puase 22 hari...dan skang aku masih tak beranak2...klu aku beranak ujung bulan 3 ni, aku akan abes pantang dlm ujung bulan 5...so klu nak ganti pose dlm bulan 6....dan bulan 7 da start puase balik...errkkk~!!

ok nape aku tinggal puase smpai 22 hari...ok aku bukan sengaje...masuk je hari ke-9 puase, aku tkley tahan...mase tu baru 1st trimester pregnancy...dan perut aku tak boley kosong...nti aku pening gler dan muntah2...muntah yg smpai keluar acid dlm perut (yg kaler kuning)...so keadaan aku sgt lah lemah klu tak makan dan keadaan tu berterusan smpai la skang...tp klu da makan, mmg aku chat walafiat...segar je rase...mmg tkde nk muntah2 kecuali terbau mnde2 pelik (tu mase awal2 pregnant dlu lah)...

balik cter pasal ganti puase ni, maknenye aku ade dlm sebulan lbey la utk ganti puase kan...wuwuwu....baru abes pantang, tetbe nak kne puase...klu nak puase ari isnin dan khamis je, mmg aku rase tak sempat...so nak taknak kne puase 4 - 5 hari dlm seminggu...

lg satu aku risau pasal susu baby plak...huhu...org kate, klu nyusu baby ni kne makan dan minum yg ckup...huaaaaa~!!cemane ni...aku harap sgt2 aku boley settle kan puase ganti aku sblm bulan puase menjelma...aminnn....

6 comments:

  1. isnyaallah boleh....
    ekin plak akan berpantang ms bulan puasa nnti
    so sebulanlah tinggal...huhuhu

    ReplyDelete
  2. boleh kot ganti pose tu..he3...dont worry..:)

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah boleh.. kte lagilah bersalin bulan puasa nanti. get ready utk ganti.. *xpe, leh diet dgn cara ni hihihiks ;p*

    ReplyDelete
  4. su pun xdpt ganti puasa lg..su tinggal 27 hari tau.lagi la..ni nak puasa pun tak tahu cam ne sebab nyusukan baby..cepat lapar dan haus..

    ReplyDelete
  5. same ngan ekin..pantang mase bulan pose..huhuhu..kene ganti 30 ari tu..
    alhamdulillah tahun lepasnyer cuti dah abis ganti..

    ReplyDelete
  6. ha'ah la... sy pun kena ganti puasa banyak coz b'pantang time bulan puasa yg lepas..
    Tp masaalahnye skg ni cepat sgt lapar..kurang makan minum je, susu pun kurang.
    Hmmm..kena plan jugak ni nak mengganti.huk3 ;p

    ReplyDelete