Meh klik kejap~

Monday, March 19, 2012

Berat naik berkilo2~!!

meh aku kongsi berat aku yg naik dgn menggila masa pregnant ni...dan aku sgt lah jeles bila ade org naik dlm 10kg je dalam masa 9 bulan...tak aci betul...huh~!

Minggu ke-4 : 50.0 kg
Minggu ke-16 : 57.0 kg
Minggu ke-20 : 61.0 kg
Minggu ke-27 : 64.0 kg
Minggu ke-29 : 66.5 kg
Minggu ke-31 : 67.5 kg
Minggu ke-34 : 69.5 kg
Minggu ke-36 : 71.5 kg
Minggu ke-37 : 72.5 kg
Minggu ke-38 : 72.5 kg
Minggu ke-39 : ????

nape boley naik camni...??sbb mase awal pregnant, nafsu makan aku sgt kuat...aku akan muntah klu perut kosong...terbalik kan...??org lain klu makan, muntah2 smpai berat badan turun...tp lain plak aku...huhu...

dan masa awal2 pregnant dlu aku tk boley makan nasi...tk kene ngn selera aku...klu makan nasi, aku muntah...ape yg aku boley makan, mcd, kfc, pizza, burger ayam cheese setiap malam...haaa..gler ko...mase tu kesian gak la kat en donut...die nak nasi, aku lak nk mnde2 tu...huhuhu...

tp bile da masuk trimester ke-2, aku gler nasi plak..mcd, kfc, pizza tak sentuh dah...kdg2 smpai satu tahap, tgk lambang mcd atau kfc je aku boley muntah...smpai mcm tu sekali...

skang da trimester ke-3, nafsu makan sedang2 je...fast food pun da boley makan, tp selalu aku prefer nak makan nasi yg panas2 dr fast food...dan kuantiti makanan pun berkurang sbb mkn byk sgt nti, boley muntah balik...perut aku tkleh menampung mknn yg banyak...nti pedih2 je ulu ati aku...huhu...

6 comments:

  1. x pe wawa..t lepas pantang mesti slim balek..hehehe..sesekali badan naik...:)

    ReplyDelete
  2. lepas pantang leh maitain body asal blk tu...
    caiyok!!

    ReplyDelete
  3. hoho.. naa baru je naik 9kg spnjang 8bulan nih..
    tp baik naik byk dr xnaik mcm naa..
    kene refer gynae wooo.. tak best..tak best.. :(

    ReplyDelete
  4. waaa....sama la kita...dah dekat 20 kilo naik ni...t kena pantang betol2 ni...wuwu~~

    ReplyDelete
  5. Nanti pantang turun smula berat badan. Org ckp slagi blh mkan, mkn je. hehe

    ReplyDelete
  6. ekin plak sush nk naik....
    bglah skit berat tue kat ekin
    huhuhuhu

    ReplyDelete