Meh klik kejap~

Monday, July 30, 2012

Rezeki~??

bape kali entry ni di taip dan dipadam...taktau nk ckp camne...

ok la camni lah...period da lewat 4 ari...amekaw! aku ni dah la period cantek dr dlu...ckup 28 ari, terus datang peod...dlu mase Naila lewat 2 ari, terus beli pregnancy test...maklumla xcited lbeh cket..tp kali ni lewat 4 ari, berdebar2 rase...walaupun aku yakin gler sblm ni takkan jadi pape...tp setelah disogok2 oleh en donut, terus badan rase panas2 n tangan sejuk2...oiiiii...takut kowt!!!

langkah penjagaan dah diambil...tak perlu tanye la kot langkah ape yg aku amek...heeee...:)  tp aku ade bace blog2 n forum2, kdg langkah keselamatan dah diambil, tp boley terlepas jugak...ade org tu siap suntik segale bagai, tp termengandung gak...acane tu...itulah yg dinamakan rezekiiiii...aku...???errr...no komen....sbb aku tak check lagi...aku takut....takut menguasai diri...takut menguasai jiwa...aghhhhh!stress!!tk dapat nk buat keje....

tbe2 petang ni sakit cam senggugut...sakit cam mase mule2 pregnant kan si naila....huagggghhhh...semakin takut...berpeluh2!!!

ermmm...klu betul, bukan nk menolak rezeki...tp annaila kecik lagi...aku tk puas main ngn naila lg...tk puas buli die lg...aku plak, takut lg nk harung 40 mnggu...pastu seriau bersalin, kne jahit, mase pantang lagi....errrr...masih menjadi sejarah itam...gagagaga....tp...tp....dah taktau nak ckp ape...kepale blank...nk wat camne ni...kang klu beli pregnancy test, klu ade cemane...klu tkde, mmg aku lompat bintang 5 kali...

tp kan tgh cuak2, boley senyum2...rase cam kelakar plak...naila nk jadi kakak da ke..??ok dah jgn mengarut!!!!



18 comments:

  1. Hehehe..wawa..kalau langkah pencegahan dah amek, ada jugak memang rezeki tu..:D

    ReplyDelete
  2. aty pon serik sakit tu semua tak hilang lagi..lagipon yang sorang ni pon masih kelam kabut menjage...heheh..tak ready lagi kot kalau nak pegnan balik..

    tapi kalau dah diberi..ade ar tu Allah merencane sesuatu..anak kan rezki..:) kalau berite gembire jgn lupe sms aty heh...;p

    ReplyDelete
  3. hehehee...kalo dah rezeki..jgn di tolak kan....xpun mungkin priod terlambat kot bln nie...saje nk wt kejutan ke..heheeh

    ReplyDelete
  4. hehehe haha lantak,naila nk dpt adik.naila ada makan kaki x? hehe.ala dye saje je tu.sok sok peod kot.kalau xde anggap je rejeki.heee

    ReplyDelete
  5. hehehehe acaner tu? bestnye naila jadi kakak dah? hehe
    seriau oh nk besalin lg.. haha

    ReplyDelete
  6. haihhhh i pulak yg berdebar! hehehe

    takpe, kalo naila dah nak dapat adik, mesti dia cepat matured hehehe :P

    ReplyDelete
  7. Hehehehhehehe...naila nak jd kakak dah..
    acaner tu, rilek2..g check dulu..mana tau period tu saja ja nak test kite..hehehe

    ReplyDelete
  8. tiba-tiba erna pun debar-debar baca apa yg wawa catat untuk entry kalini. erna amik langkah penjagaan cucuk montot 3bulan sekali.tp ni baru cucuk sekali je..period mai dah 11hari.xde tandan nak stop.huh..xberpuasa pun lagi ni.apapun wawa..selamat menerima apa juga rezeki darinya.

    paling best baca, lompat bintang 5x =)

    ReplyDelete
  9. kalo takde kene lompat bintang 5x betul2 taw.. heeee..
    ciknaa pn alami benda yg same bulan lepas. mkn noriday, tp tak sharp betul2 ikut time.. cuma xpenah skip mkn la.. risau gler ah sbb period sikit sesangat. tp alhamdulillah dh period semalam. dear, jgn risau sgt. klu cara yg btl jgn risau.. tp klu yg satu tu,errr tak tau la.. better g check :)

    ReplyDelete
  10. WAWA... same with me. mati la eden... tapi lin baru lewat 2 hari. seram la wei... :(

    ReplyDelete
  11. huhu.. ntah cmne klu jd kt diri sndiri nnt... cuak gak kot.. meremang bulu roma..haha.. tp rzeki allah yg bg.. langkah2 yg ade pun kdg2 xmembantu.. heeee...

    ReplyDelete
  12. kalau positif jgn lupa update k...hihi

    ReplyDelete
  13. haaaaa jeng jeng...kena tggu dgn sabar entry seterusnya neh ehhehe...kalo ada rezeki xkan kemana dear...cpt2 update status...x sabo kot2 anaila nak dpt adik..:)

    ReplyDelete
  14. rezeki jangan ditolak hehe :)

    ReplyDelete
  15. Woops!
    Kalau ade, mmg rezeki la..allah tahu apa yg terbaik..
    Tp kite debar gak..nk tau result cepat..huhu..

    ReplyDelete