Meh klik kejap~

Thursday, August 9, 2012

Annaila : 4 bulan sudah~ *rezeki..??*

hi mommies...

lame tk hupdate blog sndiri...nak berblogwalking pun tak sempat2...terlalu byk mnde n perkara yg berlaku...busy women la kunun...??

Naila da 4 bulan!walaupun da lewat seminggu lbeh tp nk excited gak...yehaaaa!!ank mama da 4 bulan....dan da masuk 4 bulan ni baru la budak kecik tu boley meniarap dgn jayanye...haiya itu budak haaa...sgt lambat...

tp berat die naik 450g je...errrr...so now 6.4kg...baru nak berangan masuk 5 bulan nti nk sumbat makanan kat die...hihhi...ingatkan bulan depan berat die da lepas 2 kali ganda dari berat lahir...mase die keluar dlu, 3.56kg, klu nk bg makan berat die kne double dr berat asal kan...??maaf klu salah...klu berat die mencecah 7.1 kg, mmg aku akan tergedik2 menyuapkan makanan kat die...tk kisah la puree ke, makanan cap mall ke...asalkan die nom nom nom!tp klu mama nye rajin, akan ku masak puree utk die...kalau!

skang sgt suke masukkan jari telunjuk kat mulut die...klu bergayut ngn mama nye, mst nak sumbat kan jari die jgk dlm mulut...pastu bile susu tak keluar, ngamuk...geram tul...gomol kang!air liur takyah ckp la...duk bersembur sane cni!baru 2 3 saat lap, die sembur lg....keje aku skang duk ngelap mulut die je lah....

eh ari tu pasal "rezeki" tu kan, oh i negative u!!!lompat bintang aku...tp sekali lompat sekali je...mak aku tau aku lompat2, ngamuk die...hiks~ aku sakit perut tu gastrik kot...time aku rase kne gastrik tu, da kondifen dah mst tak preggy...tp dah org push2 aku suruh wat test gak siap cakap ape kne mngene gastrik dgn tak period, ok la fine...g check la jgk...bile tgk result negative, senyum je lah kan...tp en donut n bff still tk puas ati ckp kunun aku preggy...bile org da push korg cenggitu, korg tak rase cuak balik ke..??siap suruh beli pregnancy test n check balik...wuuuuu~

dan ari ni 7 ari aku tk puasa...ala tk puasa pun mcm puasa gak...bukan boley makan dlm opis ni...haus nyeeee skang! eh nak tnye la, klu makan shaklee alfalfa tu akan menyebabkan period lambat ke..??musykil aku!

nom nom nom!
bersama "domo"
*duck face!*

7 comments:

  1. heheh..ingat dapat berite baik..;p same macam anak aty..kemain suker main air liur..kain tuala kecik tu cepat jer basah lencun..huhu

    ReplyDelete
  2. lama gak wawa tak update blog..sampai igt "rezki" tu betul la..hehehe..comel la naila..duck face, geram ngn rambut lebat dia..Alya rambut halus...cam tak da rambut pun ada...

    ReplyDelete
  3. sebijik cam shaheem. suka hisap jari sampaikan masa menyusu pun nak hisap jari. marah betul huhuh...

    hee ingatkan dah ada rezeki dah. takpe cuba lagi hehehehehe...

    ololo kiutnye dia buat duck face!!

    ReplyDelete
  4. Happy 4months Annaila.. belum masa awak dapat adik lagi. hehee

    ReplyDelete
  5. lame x update igtkn naila dh dpt adik.. hehe
    comel naila wat mulut itik tu :)

    ReplyDelete
  6. class la wawa.. nasib tak lekat. same la ngn lin. jumaat lepas pas pos entry rezeki. terus keluar p. memang nak kena wat entry dulu kot. wakaka....

    ReplyDelete
  7. fuh lega la tu ea? haha. pasni berjaga2 lebih oke. cam ciknaa amik noriday. btw, suke tgk muke anaila yg mcm itik tu..kiut!!

    ReplyDelete