Meh klik kejap~

Thursday, August 16, 2012

Raya! *pencarian baju dan tudung bermula!*

tdung raya tak jpe lg...sob! tu la dlu takmo beli awal2...bla..bla...bla...tu je la ayat aku dr dlu klu barang tk dapat cari...*sigh*

alkisah smlm aku demam...giler kan...last month baru je demam...bukan demam kus2 tu...demam teruk gak...bulan ni pun kne jugak demam...tak paham aku...so smlm half day sbb kat opis da weng2 tak boley buat ape...balik tu aku makan ubat bantai tdo tak ingat dunia...*eh kantoi dah tak pose..:p*  en donut suruh rest ckup2 sbb malam tu ktorg nk redah downtown bangi beli baju raya aku...aku kan takbeli baju raya lg...sob! *tp baju raya ke-2 da beli dah...acane tu...lalala...*

sblm kawen, baju raya ckup la sehelai je...sbb ktorg raya sehari je...tu pun smpai tgh hari je...pas pukul 12, da sampai umah n ktorg adik beradik golek2 atas katil n tdo ramai2...bosan...??yep...cenggitu la setiap tahun bile ktorg beraya....:) bile dah kawen ngn en donut, aku kne xcited cket raya dan baju pun kne ade 2 3 helai...hahaha...sbb style org jawa *mak aku ckp*, klu raya, semua rumah sedare akan singgah...betul ke org2 jawa...maaf klu salah..heeee...:)  ingt lg taun lepas pestime raya camtu smpai 2 3 ari asek la berjalan, mmg penat gler...aku tak pernah rase camtu...tak pernah raya smpai makanan tak boley masuk dlm perut...hahaha...over tul!

haaaa...lg satu dlu sblm kawen, tkde masalah dalam pencarian warna...sbb family aku raya berpelangi cket...so mencari baju raya sgt mudah....ko nmpak kaler tu cantek, terus rembat...tkyah nak susah2 pening kepala...tp skang, da kne ade kaler theme...*pening mak!*

sbnr aku da suke kat satu baju ni jual kat butik RM299.00...tp takde la suke sgt sbb die size xs...walaupun baju tu boleh je masuk ngam2 ngn badan aku tp mengenangkan harga die, aku pikir berjuta2 kali gak la...kang aku beli mahal2, last2 dlm almari jugak tersimpan kan...so aku decide try cari kat downtown dlu, klu tkde baru pejam due2 belah mata beli baju kat butik tu...*eleh  ko beli mahal mane pun, org bukan tau pun baju tu murah ke mahal ye dok!*

pusing punye pusing downtown sekali jpe baju yg ala2 jual kat butik tu...tak same la tp ala2..harge die..??RM99.00...tu belum mntak kurang lg tu...haaa...ko tgk berape byk beza die...aku rase yg kat butik tu kain die cam biase2 je...mcm je lah...aku ni buta kain...agaknye batu die tu kot yg buat die mahal cenggitu...batu kat downtown mungkin cap ayam punye...mungkin...*tp klu ko pakai cap ayam pun, org still taktau kan...lalala..* tp tak beli pun sbb tak padan dgn baju melayu en donut...

last2 beli baju kurung biase je...harga RM70.00 je...hahaha!murah kan....sape suruh susah nau nak cari kaler yg same mcm baju melayu tu...last2 tu je yg ade, tu je la yg aku rembat...da malas da nak pegi 2 3 4 5 kali...smlm je 2 jam aku pusing2 kat downtown..nk patah pinggang...org takyah ckp la...tak boley nak berlari...:p dan balik umah tu suhu badan meningkat balik...demam...sebaek pg ni da ok...hihi..:)

bile da jpe baju, ko akan pening memilih tdung plak...kan...yep!sgt pening smpai skang ni baru terhegeh2 nk online sbb tak sanggup nk meredah lautan manusia...tp mmg tk sempat la nak post2 ni kan...sob lg sekali!

baju kaler plain, jadi mau cari tdung corak2 tu...ala yg RM10 hengget tu je...tu pun tak jpe...ptg ni ade pasar mlm try cari kat sane je...tkmo pakai ala2 fareeda tu dah...rase mcm muka matured sgt plak...*tknak mengaku diri da tua...hahaha!*  tp utk raya ke2 nak cari tdung kaler plain mcm pic ni...cari kat downtown semalam non hado! sedih betul..

fb :  https://www.facebook.com/DeManiqueCollections

eh korg sebelum terlupe, SELAMAT HARI RAYA...maaf klu aku pnye entry or komen2 wat korg sentap ke hape...sorry ek!

2 comments:

  1. selamat hari raya wawa.... lin esok baru terhegeh2 nak cari baju raya... :( harap2 ada la yang berkenan. lin pun jenis kedekut nak beli bju mhal2 ni.. nnt simpan wat pekasam je... uhuhuh

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya wawa....semoga lebaran kali ini penuh bermakna buat wawa sekeluarga....:D

    ReplyDelete