Meh klik kejap~

Friday, July 13, 2012

Breastfeeding : Milk booster me my ku sy~

ehem...keje yg betul2 urgent da siap smlm...phew~! smlm gak kul 5.30 terus chan chin chow balik...stress gler kot smlm dan hari2 sblm nye...kekeke...so smlm balik kije ajak en donut tgk wayang cter spiderman...lame nyeeeeee tk tgk wayangg....tp cter sume kul 9 kat 'kedai2 runcit' ktorg...Alamanda, Mines, Jusco Cheras Selatan....so cancel la...cadang nye nk tgk dis week...bye2 Naila...:p

so nk mgantikan kestressan aku tu, ajak en donut jalan2 kat metro kajang...cuci mata, minum buble tea strwberry, sopping susu mak2, g manjaku kajang..n balik bile adk aku call ckp, "kak yang, susu da abes...naila da melalak..." baru terkedek2 balik...hihi...

cter pasal susu, susu tu sbnr bukan aku buat milk booster sgt, tp utk tulang2 aku ni haaa...bf naila ni, abes die sedut segala kalsium aku...mase peknen dlu pun tk teruk sgt die sedut...skang, huh....terase tulang aku lemah gemalai...gosok gigi pun berdarah2...kronik dah....ni bungkusan ke-2...tp pasni nk beli shaklee pnye kalsium tu...ngh tnggu esp abes, leh order sekali...

bile tgk skang stok kunun2 milk booster, errrr banyaknyeee...smpai tk terlayan aku...hihi...tp shaklee tu selalu aku campur ngn susu, milo n horlicks...baru la lemak berkrim disukai aku...klu minum esp + air kosong je, errrrr....geli tekak aku...n aku suke esp ni sbb susu pun cam good2 nye ngn aku...stress wat keje pun, susu camtu gak...n yg bestnye sbb susu tu jd pekat...rase aku nk hirup sekali...tp geli...acane tu...hahaha...:p

err koko sauda tu plak, ari pertama minum tk rase sgt...tp masuk paket ke2, barulah mencurah2 susu...ala tp cket je naik nye...aku rase klu tkde koko sauda ni pun tkpe...hihi...so pasni, koko sauda tkkan ade dlm list milk booster kecuali mgedik terlampau nk rase....eh tp baru paket ke2, belum paket seterusnye...so kne tnggu lg lah hasilnye cemane...aku bancuh koko ni separuh paket je...sbb mcm byk je serbuk die...heeee...rase die, errrrr....rase tah hape2...nk kate sedap, tk sedap...nk kate tk sedap, boleh telan lg...so pandai2 la korg agak...

13 comments:

  1. Replies
    1. Erm setakat ni ok la klu minum esp tu...susu jadi pekat sgt...heee

      Delete
  2. minum dumil mama ek? erna beli anmum x abis-abis lagi.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. En donut tk bg beli susu mahal2 lg nti tk abes mcm enfamama dlu...hihi...tp dumex pun ok what...kurang la sakit2 badan klu minum susu ni...;)

      Delete
  3. Sama la, milo, horlick and ESP..tp ESP I minum bancuh ngn air ja..hahaha..kalu dgn horlick ke jus ke rasa lain plak..tp mmg benar bila minum ESP ni rasa susu tu pekat semacam ja..kaya dgn lemak2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi sy tkboley nk yelan klu bancuh ngn air putih + esp...Tp esp ni mmg terbaek la kan...hihi..;)

      Delete
  4. wah melawat "kedai runcit" sampai terlupa anak.. hehe.
    koko sauda tu campuran koko dgn habatus sauda ke? H.S tu kelat, terkebil2 Yana makan masa sis inlaw bawak balik haritu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah klu makan hbsauda je mst lg pahit kan...tp mule2 je cam rase pelik...ni da masuk paket ke3, tekak da boley terime...:)

      Delete
  5. Wawa... Lin xde milk bolster pun. Hantam je nak makan apa. Janji, mood baik... :) klu sakit hati, merundum la susu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2...kne dmand n supply je kan klu mk susu melimpah2 ni...suppliment segale bagai tu mknn tambahan je kot2 la terkurang mane2...hihi...bagus lin tk mbazir mcm sy ni...hihi

      Delete
  6. Replies
    1. Ape yg manis aini? Hihi..klu esp + horlick atau milo mmg sgt manis...tp klu sauda cam tawar kelat je...hihi...tp ari ni minum da rase ok cket...

      Delete
  7. esp tu mmg terbaekk bagi ciknaa.
    tapi stok dah abess.

    ReplyDelete