Meh klik kejap~

Tuesday, July 3, 2012

Mom Stuff : Kedai mak2...

ptg semalam kan, mase aku g bank, aku singgah la butik Gorgeous Mom Outlet...agknye klu beli produk dorg, gojes terus lah..??lame dah nak jejak kaki kat butik tu tp sekadar pandang di pingiran aje lah...hihi...so ptg smlm, g bank n rase tensen2 cket sbb keje, aku pun berusehe la utk menjejakkn kaki ke butik itu...

masuk je....ermmm...ok aku suke kedai die...heeee...tp tk amek pic lak...sbb yela, tkkan nk amek gmbar...nti kne halau lak ngn owner kedai tu...hihi...so cuci2 mata je la...yg bestnye kat ctu, ade nursing baju kurung...serius cantek gler smpai aku melelehhhhh....sume kain cotton tp aku tktau la kain tu jenis ok ke tak...maklumlah buta kain....tp kain die cam tebal cket....so tktau la klu pakai nti panas ke tak....harga nursing baju kurung tu, RM99.00....yg mane aku rase agak berbaloi2 jgk la klu rembat....

pastu sape2 yg berkenan jubah ala2 abaya tu, kat ctu pun ade...harga RM120.00....murah kan....n aku dah belek2 baju tu td, ade zip kat depan (tk nmpak lgsg zip die terlindung dgn corak2) utk korg susukn ank klu ank menguekkk....n sape2 yg tinggi cam aku ni haaa yg selalu klu nk beli jubah senteng, aku da check jgk yg jubah tu agak labuh n boley la korg nak sapu sume sampah sarap klu berjalan nti...heeee..tgh 50-50 nk beli jubah tu...kang beli kang, pakai sekali je...acane tu...??

haaaa...lg satu sape2 nk order n otter baju jadi nursing pnye pun boley...upah utk otter aku tktau...tp upah buat baju tu dlm RM45 ke atas...yg ni aku tertgk td lah...tp yg tak bestnye adelah, order utk buat nursing baju kurung raya tu da tutup 15 Jun ari tu...sape2 tempah skang, dpt pas raye lah...eh raye haji ade kan...haaa boley la klu sape2 nk anta...tp kan budak kedai tu ckp, utk raye tahun ni dorg ade wat pakej baju kurung (ibu dan anak) n pakej family (mak, bapak, anak)...rase mcm waaaaaaa nape tk g terjah awal2 butik ni....:'(

butik tu ade gak jual breastfeeding nye produk, baju budak, mainan budak, aaaaa ape lg ek..??tk ingat dah...hihi...tp td aku suruh budak tu bkk breastpump unimom mezzo (manual) tu sbb aku da tergoda da dgn bp tu...tgh cekalkn hati je jgn nk membazir beli bp byk2...hahaha...tp tktau la smpai bile aku ley tahan...lalala....harge bp unimom mezzo tu dlm RM95.00...bp yg lain aku tk usha sgt....

butik tu tgh wat sales...sape2 yg duk dekat2 ngn area bangi ni g la dtg...tempat die kat seksyen 9 deret Maybank Islamic...aku keje area2 ctu je...mmg lg senang le aku nk cuci mate kat ctu pasni...weheee~ 

dah abes bace..??teruja tak..??hahaha...dah teruja sile lah like GorgeousMomOutlet.....oit aku tkde kne mngene ngn butik ni...owner die pun aku tk kenal sape...tp yg pasti aku rase mst ramai yg tgh cari2 nursing baju kurung n tempat yg leh otter2 baju ni kan....

sharing kan caring...:)


**org ni tk reti amek gmbr la...nmpk tk cantek dlm gmbar...bile tgk depan2 serius lawa gler kot...jahitan pun kemas (agaknye la...aku mane tau kemas ke tak...hahaha)**

idaman hati...pink polka dot...tp tnggal size L plak dah...



nmpak biase2 je plak...tp depan2 santek gler kowt~!!

8 comments:

  1. alhamdulillah..pucuk dicita baju raye mendatang..heheh..memang ngah carik baju kurung yang ley wat nursing cun2 macam tu...mekaseh banyak ar wawa...:)

    ReplyDelete
  2. erna pun tengah fikir nak tempah baju nursing raya kat mana..
    butik kat mana?

    ReplyDelete
  3. rara tahun ni pakai kaftan n jubah jeee.heee

    ReplyDelete
  4. aduh...mmg nk terjah ni..kain banyak xtempah2..leh bt nursing kurung..tp kena mintak wawa tunjukan jalan le..boleh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. boley je...meh2 datang bangi, kte jpe n boley tnjuk jalan sekali...hii..:)

      Delete
    2. pastu harusle sopink pown sekali kann..hehe...

      Delete
  5. akhirnya boleh la beli baju raya jenis nursing nie...dah dekat sangat Kajang ngan Bangi...Bulan puasa nanti la terjah....

    Tema raya tahun nie pun belum pilih lagi...thanks untuk info nie, berguna sangat

    ReplyDelete