Meh klik kejap~

Thursday, February 16, 2012

Takziah utk memberku yg kematian bayi...

baby yg ckup sifat dan telah pun diberi nama oleh mak ayahnye sejak dr perut lg...mak ayahnye sgt2 teruja menanti kelahiran ank sulung mereka...stp ari atau selang beberape ari, mst ade status terbaru utk baby dorg yg masih dlm perut..."baby aktif..", "baby tendang kuat sgt.." "baby tu..", "baby ni..", mcm2 la...

tp masa dilahirkan, anak mber aku ni ade masalah jantung terlalu kecil untuk pam darah ke seluruh badannye...lg, jantung anak die berlubang...huhu..doc kate harapan utk hidup sgt2 lah tipis...tp aku tgk mber aku sgt lah tabah..die tk tnjukkan sgt yg anak die sakit..dlm 2 minggu selepas bersalin, status2 fb die sume cter kebahagiaan die same baby kecik yg baru dilahirkan seolah2 mcm tkde ape yg berlaku...tup2...genap 2 minggu, ari ni bkk fb, tgk status die, anak die telah pergi selamanya....huhu...aku lak rase tersentap, cdeh sgt...lg2 aku pun da dekat ngn due...kerisauan semakin terase...

terfikir, camne baby boley hidup chat dlm perut mak nye, tp bile kuar, jd camtu...kte ingat die chat sbb tendangan die, gerakan die dan sume yg die wat kat dlm perut sgt2 kte rase smpai ckp, "aktifnye ank mama..."...tp bile kuar, jd camtu...oh~!cdeh ok...**kerja Tuhan...Dia tau ape yg terbaik utk kite...semoga kte menjadi lebih tabah...**

risau sgt bile bace cter2 mommies yg kematian anak ataupun anak ade masalah...semoga anak aku chat walafiat bila dilahirkan nti...amin ya rabbal alamin...

mama rindu kamu si kecil...love u~!

1 comment: