Meh klik kejap~

Wednesday, February 8, 2012

cter ini jijik...

jijik cket cter kali ni...sbb...cter pasal kencing..ok mmg jijik kan...hahaha...

org pregnant ni kerap kencing kan...sbb baby mbesar n telah menekan pundi kencing dgn hebatnye...maka kerap kencing pun terjadi dgn hebat~!spt aku!!

tp yg aku perasan, sblm aku tau yg aku pregnant, kire awal2 dlu n mase tu tkde morning sick segale bagai, mmg sgt kerap kencing...baru g toilet, pegi lagi..pegi lagi n pegi lg...mase tu perut mane lah besar lg..baby pun sebesar bijik beras...betul ke tak teori tu..??itu mase awal pregnant...masuk bulan ke3 ke atas, da cool dah..tkde la asek nk terkucil je keje nye...boleh la relex2 kan...

tp mase masuk trimester ke2 tu **tk ingat bape bulan n bape minggu**, yg aku ingat aku pnye kesihatan jatuh merudum2...peghhh~!demam mmg tkyah ckp la...sebulan sekali mst kne demam...n dlu aku susah dapat batuk...selseme tu mmg biase la kan...tp bile pregnant, idung ok, tp tekak la meragam...batuk tk henti2...klu berhenti plg lama seminggu, pastu kne balik batuk...owh~!sgt tersekse...

msuk trimester ke3, batuk still tak benti...n mase ni la rase tersiksa jiwa raga cket sbb bile batuk je terkencing...klu betul2 kosong pundi kencing aku, baru tk terkeluar kencing nye...pegh~!sekse gler...sekse sbb asek bertukar panties je...sehari bape kali tukar...da pakai pantiliner pun tk dpt menampung...mayb pantiliner nipis sgt kot....hahaha...

skang da 33minggu, baru batuk cket da terkucil..ok mcm malam ni 3 kali aku tukar panties...mau tk tersiksa jiwa raga aku...bace info mmg camtu...n yg paling best bile kepala bby engage, lg la kuat ko nak terkencing...ok tk dapat nk bayang kan camne..skang pun da tk larat...egggghh~!!

aku harap satu jek, batuk aku ilang dgn cepat nye...sbb selalu batuk la penyebab segala2nye...oh lg satu, bersin...haih!ni klu bersin kuat,mmg best la..betul2 pundi kencing aku ditekan...grrrr~!!

so skang tkde lg ais2 segale bagai..tahan~!!demi pundi kencing ku~!hehhhh~!!

p/s: nk ilangkan batuk....sesudu madu + perahan lemon~!! **tp jgn la langgar pantang cam aku....baru elok 2 3 ari, ais pnye pasal, dpat batuk kembali...sigh~!**

No comments:

Post a Comment