Meh klik kejap~

Monday, February 13, 2012

Budak kecik sedang tersedu2 ke..??

info mengatakan masuk trimester ke3, bayi akan tersedu...**eh pesal tetbe nk skema..haha..** ok korg penah rase tk baby tersedu2 dlm perut..??ape rase die ek...??

aku selalu terase perut aku cam ade jantung bedegup bedegap...nk kate jantung baby, tkkan la stgh jam je bedegup bedegap nye...so aku rase la kan, baby tgh tersedu2 la...bile baby tgh tersedu2 tu rase tk selese cket la...lg2 beliau da besau skang...abes perut aku tergegar...**ok tipu je...** perut rase...........ntah la, aku pun tktau nak cakap camne...hahaha..:P

sehari mst rase baby tersedu2...tu tandanye die tak sabar2 nak membesar lg...wah~!!bagus budakku...besarkanlah diri anda sbb org sume kate perut mama kecik...yg paling melampau siap ade ckp mcm 4 bulan..pegh~!!hebat betul...

ni dapat info cket utk bayi tersedu,
 "kebaikan yang diperolehi daripadanya adalah 'bayi yang tersedu ini dapat meningkatkan deria untuk mencari puting susu'..selain itu, jika dari dalam rahim dia sudah pandai menghisap jari, ini dapat membolehkan bayi tersebut 'pandai menghisap susu ibunya' sebaik sahaja lahir ke dunia.."

waaaa..baby aku la yg pandai cari puting nk nyonyot nti..??

pssttt....en donut selalu ckp "mcm mane la klu kte boley dgr baby nangis dlm perut...mcm mane nk pujuk klu die nangis..."




4 comments:

  1. oh,yeke?
    ade yg kate baby sedu sbb mommy suke makan pedas...
    huhuhuhu

    tp yg ini info baru...

    ReplyDelete
  2. owh ye ke...lunch td baru makan sambal...hahaha..patut la pun duk tersedu2 je budak kecik ni..hihi..

    ReplyDelete
  3. hi wawa!

    my experienced masa pregnant 2 kali, still x tau cmne rasa baby sedu..hahah, kite tersedu ada laaa sebab makan byk! haha..
    tapi awak dah dekat2 nih mesti rasa senak bila baby byk moving kan? enjoy the moments dear...nanti bila baby dah kuar, mesti rasa rindu nak mengandung balik..hehehe..

    ReplyDelete
  4. hye~!! hehehe..tkpe kali ke3 boley rase kot...hahaha...:P
    mmg sgt senak bile die gerak..lg2 time tgh aktif..huih~!!smpai penah ckp ngn hubby, tlg pindahkan baby ni kejap dlm perut die...hahaha...

    ReplyDelete