Meh klik kejap~

Saturday, February 11, 2012

Rambut gugur pas bersalin..??

dulu sblm pregnant, belum kawen pun lg, rambut aku byk sgt gugur...jenuh la en donut stp pagi nak nyapu lantai bilik...klu kat toilet tu stp minggu kne kutip rambut gugur kat lantai...kesian kan..pnye la teruk rambut aku gugur...sebaek la tk botak...hihihi...

tp sejak pregnant ni, aku perasan rambut aku chat walafiat...klu gugur pun sehelai je...tu pun susah nk jpe...klu aku sapu bilik, rambut pendek2 je aku jpe..mmg bkn rambut aku la kan....kesian rambut en donut plak yg gugur..hihihi...sebaek la rmbut nye kecik2..tkde la sakit sgt mata nk tgk...hahaha...

tp kan org kate bile dah bersalin nti, rambut akan gugur dgn maha dasat nye~!!alamak ni yg aku cuak ni...baru nk bela rmbut panjang..boley gedik2 ngn en donut...motif??hahaahah...jadi aku pun da buat keputusan, pas bersalin nti, mayb pas sebulan atau 2 bulan, aku nk potong rambut pendek pnyeee....tp en donut tk suke pmpuan rmbut pendek...ermmm~!!tkpe lah...t aku pujuk la...bukan rambut tu tkleh panjang kan...ngeh3...nti da ok cket, tkde gugur2, aku stat la bela balik rambut kan...bg panjang pnyeeeee....

comey je kan..klu aku potong camni mst lg comey...hahahha..:P

yg ni pun ok gak..nmpak kacak cket dr en donut...eh..!???

2 comments:

  1. nanti kalo rambut gugur, cuba amik zinc.. insyaAllah membantu ;) tq singgah blog akak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak!berminat la dgn pil shaklee **eh tktau betul ke tk eje die**...sbb mse pantang tkmo makan jamu...yg tu bukan jamu kan??

      Delete