Meh klik kejap~

Wednesday, February 22, 2012

Perut dah turun ke...??

cakkkk~!!

perut 35 weeks 3 days~!!

haaaa..cerr korg tgk, ade ke nmpak cam perut jatuh..cket je la..tk byk mane pun...td aku dating ngn mak aku...**psttt..ponteng keje ari ni...hahaha..** mak aku ade la ckp perut aku da ke bawah cket....aku pun duk belek2 perut...rase cam ok je...n aku penah terbace kat blog m2b, klu perut da jatuh ni, tapak tangan muat2 je letak bawah breast...try test td, cam tk muat lg...heeee...:)

ade gk terbace yg klu perut dah jatuh ni a.k.a kepala baby da masuk ke 'laluan', akan rase ngilu2 cket kat bahagian ari2...yg tu mmg aku da stat rase dlm seminggu ni...lg2 bile budak kecik ni tgh begerak, huih~!!ngilu betul...terpakse la kepit2 cket menahan ngilu...

lg tande2 perut ke bawah, heart burn n sesak nafas pun akan hilang n perut rase ringan je...aku pun tktau la perut ringan tu camne kan...tp yg pasti heart burn aku makin menjadi2 dlm minggu ni..pantang makan lbeh cket, mst pedih je...last2 termuntah...bile da muntah baru lega cket....sesak napas pun same gak...bile baring, kompem aku termengah2 mcm lari 4x100m...huihh~!!

so aku tktau la aku ni dlm kategori mane...mungkin kepala baby da masuk ke bawah, tp die terlalu tinggi mcm mama n papa nye menyebabkan aku dapat heart burn n sesak napas gak...boley camtu...???hahaha...merepek sudah~!!

4 comments:

  1. su pun xtau perut su dh ke bawah ke belum,,hihi

    ReplyDelete
  2. kadang2 bila baby pusing n dlm kedudukan melintang pun perut nampak turun jugak..hehe

    ReplyDelete
  3. hihi..senin hari tu acik cleaner kt cni tegur perut aini dah jatuh. siap cakap seminggu lagi kua la tu. adehhhh.. bikin cuakkkk... huhu..
    wa pn dah tak lama tu. comel je perot. boy ke gurl kt dalam tu? :)

    ReplyDelete
  4. salam kenal..
    diri sendiri tak perasankan perut sebab org lain leh nampak, diri sendiri tak nampak..bile org tegur baru perasan..

    35 weeks pun perut comel lg ...

    ReplyDelete