Meh klik kejap~

Friday, February 10, 2012

Air kelapa yg berjasa..:)

dlu mase awal2 kawen dlu kan, mak aku ade ckp klu minum air kelapa 'subur'...ok pepaham la kan 'subur' tu ape...heee...:)  aku pun ape ag, tbe2 je rase mcm nak ari2 minum air kelapa...sbb tetbe aku cam nak baby cepat2 walaupun sblm kawen cbok kate nk tnggu 2 taun baru ade baby...hihihi...en donut yg tktau niat aku tu, layan kan aje lah aku minum air kelapa... **sbnr en donut pun cam tk sedia lg nk ade ank cepat2..hehehe..ikut persetujuan ktorg 2 taun pas kawen...ngeee..** n pas sebulan kawen, finally dapat gk berite gembire yg teramat...hahaha...

pas da tau pregnant, aku still minum air kelapa lg...sbb best kan...klu tk best wtpe minum...bile kawan2 tau aku minum air kelapa, sume marah sbb ckp air kelapa tu tajam...tajam ke??kan ke itu air...nk tajam mende nye kan...panggg~!!tk pasal nti kne hampuk ngn dorg...dorg ckp air kelapa ni bahaye utk ibu mengandung...ok fine, aku stop la minum air kelapa tu..tp sebulan sekali mst aku hirup gak air kelapa tu...hehehe..:)

masuk je trimester ke3, tetbe ex boss aku n kebanyakan org yg da ade anak mgalakkan aku minum air kelapa...dorg ckp senang nk beranak...mcm tu plak...dlu kate bahaye..skang tetbe ckp bagus...ok layan kan aje sbb aku pun suke je air kelapa...lg pun org ckp air kelapa ni boley cantekkan kulit anak...plak??dlu aku dgr minum soya...hentam je lah...

jadi nye smpai skang la aku rajin minum air kelapa...cume da last2 ni mcm da agak muak cket minum air kelapa...sbb??ntah la..hihii..tp minum gak la sbb aku nk senang beranak...huhuhu...boley camtu??

aku harap betul lah org ckp pasal senang beranak tu kan...aku pun da nk masuk 34weeks lg beberapa hari lg...maka kne la mndengar segala arahan dr org yg dah berpengalaman..heee...:)

kbai~!


3 comments:

  1. betul2..awal2 mengandung xboleh minum air kelapa..dah lepas 7bulan elok malkan selalu..nanti kulit anak bersih je masa lahir...

    ReplyDelete
  2. klu kulit anak putih mst lg best...hihihi...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ada genetik putih..putihle jd nye..kalo gelap je mcm akak ni..nak putih camne..hehe...
      tp minum soya anak kulit cantik..tp sensitif..lgpun soya tu banyak kandungan gula..yg buat sendiri ok.. :)

      Delete