Meh klik kejap~

Monday, February 20, 2012

Susu Ibu...

errr...aku sbnr nye agak cuak dgn susu ni a.k.a susu aku lah kan...sbb aku takut susu takmo kuar bile aku da bersalin nti...ape aku nk bg kat baby nti...lg aku bersalin kat gov...org kate nurse tkkan bg kte bg minum susu tepung...errr...klu susu tk keluar nk bg ape...

ade org tu trimester ke3, susu da meleleh..yg aku ni tkde pape pun...huhuhu...risau pnye pasal smpai aku termimpi yg baby da kuar, tp aku tkleh bg susu...last2 aku titik kan air putih je kat mulut die...bangun2 dr tdur, terus rase cdeh...

camne aku nk bg susu aku meleleh ek sblm bersalin..kne picit2 kah...org kate urut...tp nak urut camne plak...haih~!!kompius...

2 comments:

  1. jgn risau.. tak semestinya susu dah ada sebelum bersalin..kena yakin yg susu akan ada.. kolostrum di awal kelahiran takdelah sampai menitik2. make sure baby latch betul, n bagi je dia isap.. insyaAllah isapan baby tu kuat n dapat lah kolostrum tu.. keep on bfeed, nt slowly susu akan banyak :)

    ReplyDelete
  2. setuju dengan ibu hebat :) saya yang dah nak bersalin ni pun takde susu keluar.. tunggu baby hisap dlu kot.. jangan risau k :) insyaallah rezeki baby tu ada

    ReplyDelete