Meh klik kejap~

Wednesday, August 21, 2013

Oh PTPTN ku~


 
Haaa amek! Apa rasa? Gulp! Telan ayaq liuq bebanyak. Kakakaka. Eh apesal aku suka?
Dalam kepala hotak sekarang:
è Keluarkan duit KWSP dari akaun 2 untuk bayar sikit. Nak bayar penuh tak dapek la. Tapi kena discuss dengan daddy Naila dulu. Kekadang idea daddy ni bagus walaupun aku selalu tak sekepala dengan idea daddy. Hahaha. Apa-apa discuss. Tak suka belakang cerita.
 
è Balance tu baru aku bayar tiap bulan. Tempoh 3 tahun! Fuhhh! Kemain nak 3 tahun. Takpelah sengkek sekarang dari sengkek bertahun-tahun. Ini pun discuss dengan daddy jugak. Kot dia nak hulur siket. Blink!
Terima kasih kerajaan dan terima kasih jugak kepada 47% pengundi yang memilih kerajaan sekarang.
Kbai.
*kira-kira duit*
 
 
 
 

14 comments:

  1. Jumlah kita lebih kurang sama jek...21k ++...jumlah 21K lebih tuh ar umi Qi byr lump sump...3 thn x pernah byr, sekali byr lumpsup ketaq lutut oooo hehhehe semoga berjaya dear

    ReplyDelete
  2. comey ayt wawa! hihi. terima kasih kerajaan!! hu

    ReplyDelete
  3. akk punya bulan ni baru start potong gaji rm167 sebulan..akk punya rm26k

    ReplyDelete
  4. PENINGGGGGGGGGGGG..su pya just pinjam 4k pun meroyan nak bayar..hihi..kos hiduppppppppp

    ReplyDelete
  5. hmmm 21k? banyak tu.rara pon baru buat entry ni td.hmm rara pon nk kuakan kwsp jugak.kena bincang ngan lakik jugak dulu.hmmm mls pk.haih~ menyesal.

    ReplyDelete
  6. bley eh bayar guna duit kwsp?? xtauuuu...

    ReplyDelete
  7. heheh ada jugak duit kwsp nak bayar dulu..mamilisa takde duit kwsp, abis dah..T_T

    ReplyDelete
  8. blh ye kluarkn kwsp acc 2 utk byr ptptn?xtau pun.huhu...

    ReplyDelete
  9. byk tu... za degree xamik ptptn.. klu x, menimbun hutang.. hoho..

    ReplyDelete
  10. wa hutang kena bayar phewwwwwwww..wajib!!larik heheheh....

    ReplyDelete
  11. Boleh keluarkan akaun 2 utk ptptn ye wawa?xtau plak..

    ReplyDelete
  12. Hutang ttp kene bayau... x kira kerajaan atau pas ker dap sis... takut nanti mati nya tergantung antara langit dan bumi... hehe org kata lah... selamat ingt mengingati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan taknak bayar, tp kalau org dah nk bg pendidikan percuma dan tak perlu bayar balik pinjaman, kan lg best...tp sbb ade org nak ptptn diteruskan, okeylah kita pun start bayar lah...sakit hati jugak tengok kos pentadbiran setahun smpai RM390...hahahaha...baik bayar dari bg free-free kos pentadbiran kat dorg...phewwww....

      Delete
  13. gua pinjam 5k pun kedekut nak byr..=)

    ReplyDelete