Meh klik kejap~

Sunday, August 25, 2013

Annaila : Peel tido budak 16bulan~

Pukul 8 malam ke atas, mata Naila dah macam di gam-gam katenye. Hahaha. Mengantok lah! Kalau bawak keluar malam, mesti die meragam. Peel sekarang nak tido dalam buaian. 

Kat rumah, bila mama-daddy tengah rilex-rilex tengok TV, budak kecik tu datang cakap, "Meh!" sambil tarik tangan masuk bilik. Masuk bilik tunjuk buaian pastu cakap "Bu-ai" (sebutan tak bape jelas lagi tapi paham la). Bagi lion terus senyum-senyum. 

Sambil enjut buai, zikir sekali. Naila akan follow, tapi pitching kuat siket kat part "Almaliku......ubiiiiii....muhammadu.....sodi......aminnnnnnnn". Kalau die follow tu aku zikir sambil sengih-sengih la. Lawak okey sebab tetiba volume jadi tinggi pastu slow pastu tak dengar langsung tetiba kuat balik. Hahaha.

Tengah malam jarang sangat dia bangun. Kalau bangun pun nak susu. Ajak main, ade lah sebulan dua kali dia buat perangai. Hehe.

Pagi pulak kalau dah bangun, Naila nak lepak-lepak dulu dalam buaian. Kalau kau terus amek die dari buaian, dia punye mengamuk. Pffftttt. So kena biarkan dia dalam tu sampai dia tegur kita dulu. Pastu baru boleh sembang-sembang sambil pujuk keluar dari buai. Gittew. 

4 comments:

  1. comey je naila ni tau ;) pagi2 baca buat aunty dd tersenyum :)

    ReplyDelete
  2. hehe..camtu eh naila..aish pun suka buai jugak, klu merengek tgh malam, sumbat dlm buai, confirm tido lena

    ReplyDelete
  3. hehehe...comel la naila....raees dulu tido buai tahan la lama..ni skang malam2 dah xnak buai dah ...tdo baring atas katil je....skang ni bila tido buai time siang je..tu pun paling lama tdo sejam dalam buai....

    ReplyDelete
  4. ooo gittew.kena relax2 dulu eh.hehehe.mcm org besar.naila comels sgt! haih geram~

    ReplyDelete