Meh klik kejap~

Friday, June 1, 2012

Budak kecik 2 bulan~!

waaaa...Annaila da 2 bulan...kejap je rase...dlu terboyot2 bawak die ke hulur hilir...smlm g bawak checkup...n result nye mcm kat bawah ni haaa...

Berat: 5.2 kg
Tinggi: 60 cm
Ukur lilit kepala: 40cm

aku tnye gak kat nurse pasal nafas Annaila kdg2 bunyik2 "kroh2" tu...so nurse ckp mnde tu adelah lendir2 mase die lahir dlu tak keluar abes...bunyi tu normal n akan ilang dlm 3-4 bulan...depends gk la...klu rajin bwk anak g mall, tmpat sejuk2, lame cket nk ilang...owhhhhh...baru ku tau...heeee...:)

ok dlm mase 2 bulan mcm2 peel budak kecik tu...

tulang tengkuk die da keras cket...cume kdg2 dtg time malas die mmg die saje lembik2 kan kepala n badan die...haish~!tp masih kne ampu leher klu berdukung...owh die da pandai pegang kepala sndiri smbil garuk2 n tarik2 rambut...hihi...

da start kenal org...klu die nmpak aku mule la mgedik cket nk gayut...smbil gayut, pandang muke aku smbil wat mulut muncung itik tu...lg satu klu nmpak bpk aku pun die tergedik2...bapak aku suke timang die...klu aku tgh dukung pun, nmpak je tok die terus senyum2 menggoda smbil tangan gerak2 mntak di ambik...klu tak ambik, ngamuk...bile bpk aku dukung mule la kaki nolak2 nk ditimang...pandai ye...dgn org lain tk wat lak camtu...

da makin kurang bangun malam untuk minum susu...kdg2 last minum susu kul 10mlm, bangun pukul 6pg untuk nyusu...wah2...kunun da besar sgt lah....klu dlu mase lahir, stp 2 jam atau 3 jam mst bangun nk susu....pas da minum susu mule la ajak main...cemane..??skang smbil nyusu pejam mata...bile da kenyang tdo balik...tp mama nye still kne bangun utk pump...klu tak sakit betul cik B n basah2 baju...eh lg satu, Annaila klu memalam, mmg reject abes buaian...nak tdo ngn mama n daddy nye...n selalu aku tindih teddybear2 yg ade atas katil...takmo die sejuk sgt...hihi...

bile ktorg da start duk umah sndiri balik, Annaila pun serta merta kene mandi awal jgk la...hihi...tp mandi air panas la...seronok betul n die tak pernah nanges bile mandi pepagi tu...bile da abes mandi, boley la nyot2 n tertdo balik...so sampai je umah mak aku, terus masuk buaian n tdo la die smpai bile2 yg die terase nk bangun balik...tp selalu ari isnin n ari selasa die meragam cket...rindu kat mama daddy lettewww...hihi...

lg, klu die da lapar n lmbat bagi susu mule la protes isap tangan smbil keluarkan bunyik tak puas ati...hahaha...comel betul...klu dah wat camtu lg lah aku sakat die takmo bg susu...boley...?? kdg sumbat puting time die lapar, die akan isap puting dgn sepenuh perasaan smbil berbunyik2 marah...hihi...

da pandai sembang...tp tak lame n klu nak start sembang tu die wat muke blur dlu...senyum pun da rajin...tak sabar nk tnggu die gelak2 plak...mst kuat gler klu die gelak...sbb skang pun klu die 'mengeluh' atau pun nk bersin, die akan keluarkan suara yg sgt kuat...klu org pestime dgr, kompem terkejut...tu tak dgr lagi die kentut atau sedawa...hahaha...oh sori naila...tercerite plak...naila tak malu kan..??lalala...

Annaila kene tindih ngn tdybear mama nye...ni mama pnye okey...
klu Annaila nk mntak kat daddy...



ok dah...cik B da sakit...mase utk mengepam~!

2 comments:

  1. dah besar! tidur pun gaya org besar nampaknya..
    lenanya dia tido..geram!

    ReplyDelete
  2. berat 52kg..berat annaila ke berat mama tu??
    makin besar makin comel die..

    ReplyDelete