Meh klik kejap~

Tuesday, June 12, 2012

Buncit buncit buncit~!


aku rase berat aku mst da naik balik...berape kilo aku pun taktau...nafsu makan menjadi2 plak skang...perut mcm da nak buncit...tp en donut pnye lg kedepan...ekekeke...

so start malam smlm, aku tak amek nasi dah...aku makan roti + susu je...waktu siang lak kene cut separuh nasi...makan mcm waktu pantang dlu...ermmm...harap susu tak drop...dlu mase pantang, ok je susu...hihi...

aku perasan, pinggang da tak berape nk ramping cam dlu...eh mestilah, ko tu mak org...bukan ank dara lg nk pinggang ala2 sarimah...tp kan, ade je org yg da ade anak 5 pun, body mengalahkan anak dara...apesal aku baru anak pertame nk ckp, "ala biase lah da kawen, da ade anak...mmg la gomok..." oooo takmo2...sian en donut baru setaun kawen, body da tk menarik tertarik mmg da bomb...

aku cdg dlm 2 3 bulan ni bangun pagi kene wat sit up...ataupun ape2 senaman kempiskan perut...pastu nk wat senaman utk kecikkn peha...mcm kelakar plak peha lg besar dari montot...hihi...tp sebaek lah semua seluar2 zaman ank dara dlu da boley pakai...cume ade baju2 kemeja yg agak ketat bile pakai...nmpak sgt lemak byk berkumpul kat bahagian atas...

pastu 2 3 bulan, baru lah nk g jogging kat tasik cempaka bangi ni haaa...skang nak jog tk berani lg...aku lari2 ank kat umah pun mak aku marah ckp takut rahim jatuh....phew~ 

k dah nak wat keje, settle keje, mau google senaman2 kempis perut n peha ni...kbai~

3 comments:

  1. good luck ! kalau ada senaman kecikkan peha share2 ye ;)
    tapi awak kena try dulu baru tau keberkesanan nya

    ReplyDelete