Meh klik kejap~

Wednesday, June 13, 2012

Susu perisa durian..apekah~?

aku bukanlah hantu durian...klu ade aku makan, klu tgk kat tepi jalan, tkde la smpai meroyan nk benti tepi jalan beli durian...biase2 je...tp aku pernah tgk org post kat KIM pasal makan durian n effect kat susu ibu...tp tak bace lak komen2 org...so aku taktau effect makan durian ni leh dropkn susu aku ke tak..

en donut lak mmg sgt2 la suke kat durian...n die nk Annaila jd geng die makan durian...dr aku peknen dlu suruh aku makan...tp aku tak makan2 lak mse peknen dlu...ekekeke..:p

skang agaknye musim durian...kat tepi jalan penuh la org duk jual durian...so bile tgk durian2 tu, teringat la post yg kat KIM tu...cter kat en donut...yg aku cter persoalan durian leh drop susu ibu ke tak...tp en donut terlebey excited terus beli durian n ajak aku makan...aku pun errrr....makan je la kan...org da ajak, takkan nk tolak...

aku makan 4 ulas...byk gler...selalu seulas da ckup da aku makan...mlm tu g tesco, en donut cium Annaila n ckp kat aku mulut Annaila bau durian...aku lak cam dgr tak dgr je...sbb aku pk mst mulut en donut yg bau...ape kejadahnye mulut Annaila bau durian...hiks~!

aku tk puas ati pasal post yg aku tgk kat KIM tu...jenuh cari tk jpe2 plak...last2 aku google tp tk jpe lak kenyataan yg durian leh dropkan susu ibu...yg aku jpe, klu mak makan durian, maka susu akan jadi perisa durian...wahhh~ terus excited aku bace n cam kuciwa gler sbb ritu en donut ckp mulut Naila bau durian tp aku wat bodo je....

mlm smlm en donut bawak durian n aku tanpe segan silu terus makan 4 ulas lg...kunun nk bau mulut Naila...ekeke...sekali lupe lak nk bau...cemane...??haih~! kene la mntak en donut beli durian lg...:p

yg aku bace n paham, ape yg kte makan, akan effect kat susu...klu mkn durian, susu akan jd perisa durian...agaknye klu makan mcd, kfc, pizza, mst susu pun jd perisa tu gak kan...

**sbnr nk tnye, betul ke durian leh drop kan susu ibu...??**

9 comments:

  1. wawa nk ke abaya tu? boleh je nk tolong belikan.tp xsure ada tak size 38..byk lg choice warna..peach, turqoise, purple.. geram gile tgk. tp bkn open front tau..

    ReplyDelete
  2. setau saya, memang ada efek rasa kat susu kita. that's y kalau baby yg minum susu ibu ni, baby dapat rasa susu ibu berbeza2 tiap kali. kalau susu formula tu sama aje.
    apa2 pon jangan makan banyak sangat lah durian tu..
    just my 2 cents...:)

    ReplyDelete
  3. feveret sy mmg durian... hehehehe=]

    ReplyDelete
  4. logik jugak kot,sbb kalau kita kencing pon bau durian.ni pulak susu.hehehe

    ReplyDelete
  5. saya jenis tak mkn durian lgsg...nasib baik bau blh walaupun tak brp tahan..
    rasanya ada kot...KOT la

    ReplyDelete
  6. mungkin btl la kot durian blh dropkan susu sebab durian kan panas. boleh makan tp kena banyak minum air la.

    sedapnya durian. lebih2 lagi durian kampung

    ReplyDelete
  7. I rasa durian ok ja, sb aritu mak i kata lg bagus makan durian..bdn hangat skit, tp jgn bebanyak lak..kang panas plak badan baby..itu pendapat la..

    ReplyDelete
  8. wawa suke durian? sama mcm husband erna.. tapi erna memang alah durian. No durian dalam peti ais rumah erna. hehehe..

    ReplyDelete
  9. salam
    masa dlm pantang lgi me mkn durian
    susu mmg mcurah2
    membe pn bgtau mcm tu
    tp jgn mkn bnykla sb bby takut bby tak thn

    ReplyDelete