Meh klik kejap~

Monday, April 9, 2012

Nurse dtg melawat lg~

ari ni nurse dtg umah cam biase wat checkup baby Annaila dgn mama nye...kebetulan Annaila baru pas mandi n tgh menyusu, jd senang la kerja nurse tu...Annaila tk meragam sbb da kenyang n nurse pun senang nk check n ajar cuci pusat bersih2...pastu check kuning Annaila sekali...nurse ckp kuning da kurang...die juz tekan kat dada Annaila dgn 2 jari tangan dlm 5 saat pastu angkat...nurse kate klu darah cepat naik kat tempat kuning tu maknenye tkde la teruk sgt...yg teruk bile tekan, n darah lambat naik...oh gtu...baru aku tau...teheee...:) tp pape pun ari ni kne g klinik lg utk amek bacaan darah Annaila...

settle check Annaila, check mama nye plak...check tekanan darah, breast n last sekali kat bawah tmpat jahitan tu...nurse bgtau jahitan kemas n da start rapat...maknenye da bertemu la...tp still tk boley lasak2 lg..phew~!!gler lega...aku takut sgt benang tertetas sbb batuk2...huhu...harap2 mnggu depan benang da boley tertanggal..pas tanggal boley la aku start lari2....eh..??hahaha..tkde lah..gler nk kne ketuk ngn mak aku klu wat camtu...:p
*
*
*
**eh gov skang da bagus kan...sbb sblm g gov aku check kat kpmc kajang...n layanan dorg cam hampeh terutame dr J tu...bile ingat balik, geram je...abes duit kat sane beratus wat checkup tp aptb...**

4 comments:

  1. nowadays gov service pn ok kan,part yg best bile dieorng dtg visit..yun dulu malu gilr ms diorng nk cek bwh tutt!hehehe!

    ReplyDelete
  2. Gov dh ok. Ckp pasal kpmc kajang, isteri cousin pernah bersalin kt sana, then berlaku kes darah tertinggal kt dalam perut smpai kena operate sekali lg. Kesian gla tgk cousin, muka dh pucat hijau lpas bersalin tu. Haish..

    ReplyDelete
  3. gov skrg tak mcm gov dulu..lgpun dulu ramai nurse yg tua2..so banyak yg dah boring keje tu yg layanan pun tak semesra nurse sekarang yg masih muda remaje..hehehe..

    ReplyDelete
  4. gov hospital servis da mantop da skang...apehal2 g gov je la....lg untung kalo kite kaitgn kerajaan...uhhuhuhu

    ReplyDelete