Meh klik kejap~

Thursday, April 12, 2012

Ini entry pasal bengkung~!

aku tk memilih sgt brand ape utk bengkung ni...rembat je asalkan mnde tu ade...sblm bersalin ari tu aku beli bengkung brand serai *tk ingat serai ape...*  ingat nk beli 2 helai tp mak aku cam bantah2 plak kan aku nk beli 2..kate pembaziran la hape la...ok aku takmo derhaka nti susah nk bersalin...hahaha...jd aku dgr ckp mak aku beli satu je...

tetbe pas bersalin ni, aku rajin lak pakai bengkung...siang malam pakai...bkk mase nk mandi je...tp satu tu je la bengkung aku...haha..jijik...??jijik gak la...tp tktau la ngape aku pakai gak...aku stop pakai bile susu melimpah ruah kne bengkung smpai basah2 bengkung tu...time tu baru la aku tanggal utk basuh...ari ke-3 kot...bayangkn aku pakai 3 ari tk basuh2...hahaha..ape aku kisah...:p

dua ari gak aku stop pakai bengkung...bile mak aku tau, mak aku bebel2 ckp nti peranakan jatuh la...hape la...ok cuak...so pakai balik bengkung tu n dlm mase yg same aku beli bengkung secara online...kali ni aku beli aku tnye akak tu bengkung ape yg panjang yg boley tutup dr bawah dada smpai bawah pinggul...so akak tu suggest sendayu tinggi...aku pun terus la click2 maybank2u...so ari ni smpai la bengkung baru aku...bengkung sblm ni ok je tp pendek cket...aku ni tinggi sgt kowt...??1.65m...tinggi la kan...??sbb kawan2 aku sume pendek2..hahaha...:p

ape yg best nye pakai bengkung mase pantang ni...??yg aku rase, nk melantak byk2 tak boley...lapar mmg lapar...tp bile makan sesuap dua tetbe je rase kenyang..pastu minum air then da kenyang mcm makan berpinggan2...hiks~!bagus utk org nak diet mcm aku ni...

yg best lg, perut cepat cket kempis...kowt..???aku tktau la klu tk pakai bengkung perut akan kempis ke tak kan...tak pernah try lg...hihi...tp dlm seminggu perut aku da betul2 flat smpai smlm en donut kate da kempis mcm dlu2...tp boley die ckp aku tahan nafas...siap suruh aku tahan nafas nk tgk perut aku betul2 ori atau tahan nafas...ok sentap kejap...hahaha...

pastu pakai bengkung ni leh jd perempuan melayu terakhir...jalan pun sopan santun je...tp sopan ade makne sbb nak jage jahitan bawah tu je...hahaha...aku rase elok je jahitan tu, mmg hoooray2 aku tk hengat dunia...n elok je jahitan mmg akan rase tk bersalah ajak en donut keluar jalan2...ingat best ke duk umah melepek atas katil...bosan gler~!boley gler aku...

errr...aku rase tu je kot yg aku rase best pakai bengkung ni...nti klu ade yg best, aku tokok tambah lg...eh berat aku da turun 13kg dlm mase 11 hari...ok 10kg lg utk kembali kepada asal...chayok2~!!!

2 comments:

  1. bengkung,mama ekin watkan je....
    tp hr tue die try2....
    cm pendek plak
    hehehehehe

    ReplyDelete
  2. Sama jugak..mak sy buat kan..tp yang tradisional tu la..yang panjang berjela, kene pusing-pusing..hehehe..

    Bole share tak website apa yang wawa beli tu??

    ReplyDelete