Meh klik kejap~

Wednesday, September 5, 2012

Info : Jangan suap anak orang macam2~

ternampak kat fb, terus nak share...ala...baru berangan nak suap naila mcm2...hahaha...eh tp anak sndiri, boley kot...kan?? lalala..:p
*
*
*
*

Kesinambungan "Jangan Suap Anak Orang Macam-Macam"
Ada 1% dalam 99% akan berlaku what is called analytic shock. 

It is a toxin induced shock that someone may have which may cause the heart to race, wide pipe to contract, body parts to swell, and can lead to death if not treated as soon as possible

ia adalah satu kejutan toksin yang boleh menyebabkan jantung berdegup laju, saluran pernafasan membengkak sehingga menyempit, bahagian-bahagian badan membengkak, dan boleh membawa kepada kematian jika tidak dirawat dengan segera

gambar dari seorang rakan akibat alahan telur pada usia 7 bulan. 
Jangan main2 ar...jangan ingat benda ni tak boleh berlaku dalam zaman serba modern macam sekarang. Kebarangkalian berlaku adalah lebih HEBAT tanpa ada sedari

Worldwide, the rise in prevalence of allergic diseases has continued in the industrialized world for more than 50 years
sumber : World Health Organization. White Book on Allergy 2011-2012 Executive Summary. By Prof. Ruby Pawankar, MD, PhD, Prof. Giorgio Walkter Canonica, MD, Prof. Stephen T. Holgate, BSc, MD, DSc, FMed Sci and Prof. Richard F. Lockey, MD.

Maka ayat "alah orang dulu2 tak ada apa2 pun" tidak valid langsung!! - sila bagitau hasil kajian terbaru tu...


8 comments:

  1. salam...sy ni silent reader..suka baca blog org,tp blog sndiri xde pong...
    ish...mmg kesian sgt kt bby 2...tetiba rasa 'uishhh tyakutnye'...

    ReplyDelete
  2. I noe this. tgk kat group HFFYB kat fb. ngeri betul. sian pulak budak tu. erm...risau jugak sebab blom test mikha dgn telor lagi...alahai tatotnya kalo jadi dekat Mikha ceni :( rasa nak nangis. pity for that baby.

    ReplyDelete
  3. gedik gedik gedik mencari group tu jugak...thankz mommy cha!

    ReplyDelete
  4. i pon baru baca pasal ni kat fb...huhu takot! harap2 la org sekeliling memahami

    ReplyDelete
  5. euww..baru je kenal2 kan razin ngan puree carrot.. tp ok kot :)

    ReplyDelete
  6. ish...takutnya..kesian bdk tu..my sis start check up bape 6 bulan ke bila tah nurse suh try bg anak dia makan telur skit2 sbb nk tgk dia ada allergic ke tak. Alhamdulillah skg nk masuk 11mnth still okey.

    ReplyDelete
  7. Yg menDeRitenye baby tu...sian kan...

    ReplyDelete
  8. JOm topup dan buat duit topup: http://msbizprepaid2u.blogspot.com/

    ReplyDelete