Meh klik kejap~

Wednesday, September 26, 2012

Annaila : Pakai blk sarung tangan~

nak masuk 6 bulan dah tp aku pakai kan annaila mittens. ala bukan nk dera die pun. dah tangan tak boley nak duk diam. duk jolok mata la, garu kepala la, macam2 la. tp bila dah telinga die pun sampai luka sbb die tarik *da mcm nak putus aku nengok.*, aku pun pantas cari sarung tangan die dalam stor. 

masa mula2 pakai, die blur je nengok tangan die dah kene bungkus. blur beberapa saat pastu terus ngisap tangan yg kene bngkus tu. aku yg kesian, tanggalkan balik sarung tangan tu. bila nak tdo tu, aku pakai kan balik sbb die da start tarik2 telinga. 

bangun pagi tu, lg kesian aku tengok die. die duk usha tangan yg kne bungkus tu sambil buat 'cekur udang gamit'. cepat2 aku tanggalkan sambil gelak2 sambil cium2. kesian tp gelak. ala macam ko tgk kawan ko jatuh tangga. mst ko kesian kan, tp dalam masa yg sama mst ko bantai gelak kan. :p

ari ni macam rindu terlebih cket la kat naila. biase la dlu tdo berhimpit2 atas katil, bila da letak die tdo kat katil single tu rase mcm jauh plak die. hahaha. padahal sebelah je. ape daaa mama ni. ;p

ngisap mittens plak dah...
telinga yg luka~

12 comments:

  1. ganasnye naila ni....seb bek x cabut tinga tu..hihi

    ReplyDelete
  2. hadoi anak dara nih ganas betul ni hehehehe :)

    mikha pon sama. nabis muka dicakar nye, telingan jagan ckp suka bebenor korek tinge sampai luka. adess dah le kuku bebudak ni pjg2 belaka...potong jer cepat panjang...ish, terlebih vitamin ke ape ke taktahu lah :)

    momycha!

    ReplyDelete
  3. Hehe, comel la naila..sy dah follow blog ni, nanti free jenguk la blog kite plk..=)

    ReplyDelete
  4. naila... naila... sama macam hafidh... tapi hafidh tak tarik telinga, dia garu garu kepala... sampai luka.. :( sedih tengok... klu pakai kan sarung tangan pandai da bukak sendiri... stokin pun pandai bukak sendiri... macam2 peel anak kan...

    ReplyDelete
  5. uish..Hasif pn sma..suke sgt garu2 muka..abes calar balar dh muka dia..rs nk pkikn blk je mitten..tp kesian sbb dia br nk blaja pgg mainan

    ReplyDelete
  6. amboi....ganas nye anak dara ni. kuat betul dia tarik telinga. hehehe

    ReplyDelete
  7. alahai kesiannya...tp elok jgkkan..mcm daaliyaagtu jgk..suka sgt garu kepala la, muka la telinga la..pastu mula ah jdi merah n tercalar..dh ler kuku dia cpt panjang....

    kesian nmpk telinga annaila tu, merah...jgn lupa letak ubat kt anak dara ai sorg lagi tu..xper la, tngn dia berkurung janji jgn muka dia hbs bercalar...rosak nnt muka dia yg mulus tu..

    ReplyDelete
  8. ish..ganas bebeno anak dara ni..nampak muka lemah lembut je..tp sampai tlinga luka die buat..cane la die wat sampai luka tuh....hehe

    ReplyDelete
  9. sama cam bella suka korek2 mata risau sangat.. tangan papa dia bercalar balar la kena kuku dia potong kuku dia pun cpt je panjang

    ReplyDelete
  10. eeehhhh..same ar..anak aty sekarang pon kalau tido tah mane datang habit dok cakar2 garuk2 kepale macam gatal..kekadang aty pegang tangan die kuat2..t die marah..tak pon..aty kate..mey mama yang tologn garukkan..heheh

    ReplyDelete
  11. alysa pon suke tarik telinga sendiri kalau tgh minum susu or nak tido...sampai dah berdarah macam telinga annaila...baby mmg suke tarik telinga ehh??tetibe musykil ~~

    ReplyDelete