Meh klik kejap~

Friday, September 28, 2012

Annaila : Meragam memalam plak~

hi! amboi mama naila ni, mentang da ade group gojes mommy, lgsg tak bukak blog dah. haha.

mlm semalam annaila meragam. selalu bila dah tdo takde maknenye nak bangun tgh mlm utk kacau mama die ni. tp semalam asek la merengek je. kompius aku. kembung perut ke, dah sapu minyak dah. bontot penuh ke, check takde ape plak. last2 aku syak ptg tu die terlalu byk gelak, tu yg malam meragam je. 

pastu pandai lak tu usha mama n daddy die ni tdo. sbb aku dah tau perangai die, aku bukak mata cket2 je intai die sbb tau klu tetbe aku bukak mata, nti naila kompem nanges mntak simpati, mntak ambil la, mntak macam2 la.

betul ke eh klu budak kecik cenggini klu terlalu byk gelak, terlalu happy bermain, bila tdo mst meragam/ merengek. klu betul kenapa eh? try google td, tk jpe la plak. 

patut la dulu klu ktorg agah adik2 ktorg smpai dorg gelak gler, mak aku tak bg. mak aku akan ckp cenggini, 'jgn ingke sgt...nti tak boley tdo malam.' time tu ape ku kisah kan. bukan aku yg tdo kan adik2 aku. hahaha. skang ni, haihhhh. bile annaila jadi cenggini, bangun pg tgk mata dah jd mata panda.

9 comments:

  1. yeke.. taktau pulak saya. mungkin dia meragam malam2 sebab bergelak sakan siang hari, malam merengek sebab kena tidur. tak puas main.. tapi mata mengantuk.. mungkin lah. akak baca kan ayat kursi kat air segelas, sapu ke ubun2 dan muka baby, sambil selawat pastu bagi dia minum sikit.. Insyaallah okay. mak Yana selalu buat dulu..

    ReplyDelete
  2. siang galak sangat main ni..biasa akak kalau kena macam ni...selawat ..ada standby air yasin..sapu kat ubun dan muka...Insya Allah

    ReplyDelete
  3. btul tu.. klu siang terlebih main or gelak, nanti tido dia ngigau... mastu kita plak kena kaco dengan dia... huhuh

    ReplyDelete
  4. daaliyaa pun pernah kena mcm nie..kalu dia bnyk gelak siang hari mlm mesti merengek, pastu mengigau...siao nangis sedu sedan lagi....

    ReplyDelete
  5. bebudak ni gitu la wa..kalo dah galok main siang, pastu time senja pon dok menggalok lagi...mlm nye apelagi menangis style oppa gangnam lah jawaabnyer :)

    kihkihkih..mikha smlm pon mlm dok nangis..aduhai..rupanya kawan dok batuk tak henti.. tu yg asyik nangis tu...letihmaknak! :(

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan wawa..
    naila mragam malam mayb sbb nk tumbuh gigi agaknye.. 6bln kn..dulu nayli pn mcm g2 ragamnye..

    ReplyDelete
  7. cam kenal je bantal itu! yawww~

    ReplyDelete
  8. huh, same saje ngan peel razin skrg neh.. geram weh.. lg2 dia tgh demam skrg, mlm keje nye merengek saje. ciknaa naik pening dh mlm tak tido lena.. tp perhatikan jgak, klu dia galak sgt suke siang tu tgk la mlm kang..hadoi.. now,nk geletek lelebey pn dah takut.. hewhew.. tggu papa dia balik baru boleh gelak lebey, nti mlm dia merengek, ada org tlg tgk.. harhar.. :)

    ReplyDelete
  9. betul la saya pun kalau bella gelak lebih2 malam2 ngan papa dia selalu je suruh papa dia stop takut anak ngigau.... hehe ayat ingke tu tak tahan saya org perak so tau ingke tu apa :)

    ReplyDelete