Meh klik kejap~

Monday, September 24, 2012

Annaila : Co-sleeping~

aghhh! entry ilang tetbe. penat duk menaip td! dah kne taip semula. cincai la ek.

ok annaila skang tdo makin membuas. aku rase tulang belakang aku makin sakit. *tu tanda2 dah tua kot. haha!* dah la peel die skang ni sblm tdo asek la nk gayut aje. bile tarik mule la mata yg dah pejam td tbe membulat dengan jayanya tanda protes sambil start enjin hok hek hok hek. ade gak sumbat puting, tp die da pandai la pulak tu puting tiruan. mule la tangan tu laju je ngambik puting dr mulut. mentang dah pandai pegang skang. kadang klu aku pegang tangan die, die duk luahkan puting tu gune lidah. grrr! last2 mama surrender bg la jugak tektek. *camne eh takmo bg die gayut. penat weh tulang belakang ni.*

semalam ktorg decided angkut katil single dlm bilik ktorg. sbb naila suke ambil space byk2 atas katil. mama dan daddy tdo sipi2 je. gerak cket, da boley tergolek dog ke bawah. bile dah bawak single bed tu dlm bilik, alahai sendatnye bilik ktorg. tp takde la sempit mana pun, walker naila boleh je pusing2 lg dalam bilik tu. :p  

bile naila dah dipindahkan ke katil single tu rase mcm, 'wah besarnye katil aku.' *sambil guling2* aku rase mcm nak beli baby coat la.*wholesale my dear bulan 12 ni kan.?* yg boley laras atau bukak tepi tu. senang sebab klu tetbe memalam die menggagau nak susu, senang aku nak tektek kan die. pastu takde la makan ruang sangat mcm skang ni. takpe nti akan diajukan cadangan tu kat daddy naila. hihi~

errr. mase sesuai utk pisahkan tido mase umur 5 tahun. ko bayangkan klu annaila 5 tahun da confirm2 masa tu dia da ade adik sorg n sorg lg mungkin dalam perut. haha! tak rase ke bilik tu jadi mcm errrrrr. emmm. mungkin ktorg akan ajar die tdo bilik sndiri lebih awal. mungkin je la. heee~

korg lak wat camne? meh kongsi cket. kot la leh cedok idea cket selain beli baby coat tu. 

semua dah berjaya di buat. haha~
dah macam bilik hotel plak. mihahaha~ katil single ke bawah cket sbb tetbe
ade tembok plak kat celah tu. haih~
sumber : google
nk baby coat cenggini...abes tektek boley tolak die ke
dalam balik..hehe~
muke bengun tdo pg td. morning mama n daddy!


9 comments:

  1. lepas ni boleh tdo nyenyak la mummy naila...hahaha

    ReplyDelete
  2. Qaleef pon tido lasak giler..!! Mmng skt belakang..eerr..sampai asben ngalah tidor bawah..kesian..aty pon ade plan gak nak beli katil baby mcm tu..n aty plan..nak start ajar die tido sndiri lepas 2 tahun..biler die dah pandai tido tak ngempeng...eerr..kot..plan jer tu..tp tak tau lg mcamnae keadaan nnti...huhu

    ReplyDelete
  3. annaila jgn lasak sgt awak tu pompuan/gegirl..hihihihi :)

    ReplyDelete
  4. cepat cepat letak dalam babycoat!!! hahaha!!!
    Alhamdulillah, Baheera memang dah diajar letak dalam coat dia dari pantang lagi.. memang kena letak sebelah katil kt la, takyah nak bangun2 alih jejauh kan?

    ReplyDelete
  5. hahaha...alysa pon tdo lasak...skang nih papa kene tido bawah...cian papa :)

    ReplyDelete
  6. hehehe standardla tu..mcm gaya tido..skrg ayah tido dgn tiga super hero..saya tido dgn yg bongsu sbb bf..dah beso sket siap derang kena tido sendiri

    ReplyDelete
  7. wahaha... klu hafidh, extend king pun tak ada makna nye... di tido 1 living dia jelajah. sedar2 kat ujung kaki. memang da tak tido atas katil untuk sekian lama :( badan pun sakit2... kena g massage la pasni!

    ReplyDelete
  8. yana pun plan nak cari cot mcm tu,senang..base on experience sil,dia kata sgt penting cot tu utk didik asing tmpat tido..kl tak jadi mcm dia,anak dah 2,sorg 5 tahun boy sorg 3 tahun girl..diorg still tido ngan abg n sil tp kat bawah dgn toto.bila nak asingkan si adik suka ejek2 abg dia sbb kena tido sorg..so,melalak2 la si abg xmau tido bilik lain sorg..hahaha..so,sblm yg adik pandai cakap kena asingkan cepat2..kl tak da pandai gaduh ejek2 payah..kihkih

    ReplyDelete
  9. salam wawa,
    saya ada survey survey baby cot ikea.
    4 in 1 pada harga rm400++
    untuk new born, untuk yg dah boleh berdiri, utk mount ke katil parents, untuk jadikan katil single kalo anak dh boleh jalan sendiri.

    ReplyDelete