Meh klik kejap~

Wednesday, September 5, 2012

Annaila : Ragam budak 5 bulan~

Annaila....dah masuk 5 bulan dah...alolo anak mama da bsar panjang...baju pun tak main baju 6bulan...beli baju 1 tahun terus...hahaha...gasak la Naila...mama kamo ni kedek cket....lagi pun sape suruh Naila bambam sgt...baju 6 bulan muat2...ade tu sendat mendat...nak cari size 9-12mth, cam susah....bju 1 tahun cam cantek2...rembat je lah...kikiki....:p

peel budak double chin tu skang....makin susah mau tdo...tdo 5mnt atau 10mnt, pastu berjaga...bangun2 bukan moody, tp happy seolah2 puas tdo dah...padahal...........grrrrr....tak sempat aku nak buat pape...dan malam semalam pukul 12 malam baru die tdo...mase tu aku da ke langit dah...tkde makne nye nak ngadap die je...kikiki...last2 main ngn daddy die n die tdo sndiri...

skang gak, da makin terer meniarap....nak pakai pampers, mmg kne bising cket mulut suruh die duk diam...tp mane lah die paham kan...yg die tau, meniarap, meniarap dan meniarap....grrrr! pagi ni, dgn bangganye die meniarap ke kanan dan berjaya baring balik pas da penat meniarap...waaaa...good girl! sebulan ni, duk meniarap ke kiri je...pasni abes la die golek2 smpai tergolek...:p  anak mber aku, 4 bulan da meniarap....4 blm setengah da bergerak ke belakang...masuk 5 bulan, da bergerak ke depan...Annaila..??pandai pusing 360 darjah je...bergerak ke depan ke blkg tk reti lg...hihihi...tkpe Naila, slow2 ek...:)

Checkup, esok baru g klinik...hewhew...

muke fresh pagi td...bangun2 mata mst terus nak bulat....wat la mata layu2 cket....
alas kain pelekat sbb cadar putih n tak sempat nak menukar last week...hihi..mama malas...:p
eh cuti merdeka ari tu ktorg cuti ke pangkor...next entry, aku cter ek....gmbar sume kat hp en donut....klu ade pic skang, mmg da terkarang entry dah....

5 comments:

  1. Naila mng bambam sgt..nadan semangat...:-) anak aty pon baru jer belajar meniarap masuk 4 bln setengah ritu..aty risau gak sb lambat..org kate mungkin sbb bdn nye berat..huhu

    ReplyDelete
  2. iman sama macam naila. tak boleh meniarap maju kedepan belakang macam askar berperang tuh. hanya boleh meniarap dan berpusing 360darjah. agak2 dah penat meniarap,jerit-jerit menangis mintak angkat betulkan posisi. ahaha..lawak betul!

    ReplyDelete
  3. pasni, ragam susah pakai pampers la cm hafidh... baru nak pakai, dia da meniarap dlu... huhuuh

    ReplyDelete
  4. annaila...comei lah awak ni. meh beraya umah momy cha. momy cha nak kasi wit aye nak???? hehehe :)

    ReplyDelete
  5. Thanks Wawa sudi jadi follower, selamat berkenalan :)

    ReplyDelete