Meh klik kejap~

Tuesday, September 25, 2012

Annaila : Solid food dah~

Annaila lg 5 hari nak ckup 6 bulan. heee. besar dah anak aku. dan dari ari jumaat lepas, aku dah start buat puree utk die. tp takde la puree mane pun, aku kan nak cincai je, bg pun sekali sehari. macam semalam, tak sempat nak buat puree, aku bekalkan biskut heinz tu. 

hari ni mama bangun awal, pepagi lg dah mengigihkan diri ke dapur steam apple + kurma. sambil nak tnggu empuk tu, buat la sarap utk daddy. alah setakat sapu kaya atas roti pastu wat milo, jadi la ek sarapan kte utk ari ni. muehehe. :p abes makan, nengok apple dan kurma ready utk di blend. yeay~! so utk 2 hari ni, annaila punye makanan dah ade dah. takde la makan biskut semata2 lg. hihi. 

ermmm. nk beli cube ice yg bertutup cap giant tu dan blender utk naila la. ala bukan utk die sorg, utk adik2 die jugak kan. dulu macam taknak beli, tp bile tgk mommies lain pakai mnde tu cam senang je, nak jugak la. heeee~

muke budak di pagi hari. taknak masuk walker, nak berdukung ajeeee.

puree apple + kurma. pasni kne beli bekas elok cket utk 4 kali makan.



13 comments:

  1. comei nya Annaila.. dah nak masuk 6bulan ye.kejap je

    ReplyDelete
  2. annaila yg comel n gebu dh makan solid food...kjp jer dh besarkan..bila la dpt jupe annaila lg nie yek...nnt boleh share2 solid food dgn daaliyaa k...

    sy pun xsbr nk kasi solid food kt daaliyaa...tp agak2 dh kasi solid food kt dia, makin bambam la budak tu nnt...

    ReplyDelete
  3. annaila nih muka mcm retis..bergambar kot sisi tepi lawa, depan lawo..belakang lawo..potognik sunggoh..boleh ganti pazura besyar nanti..ahaks! :)

    ReplyDelete
  4. wahhh..naila da makan puree yer...nanti mesti makin bambam...hihi..cute naila

    ReplyDelete
  5. wah..rajin pepagi wat puree tok annalaila kan..

    ReplyDelete
  6. yeayyy dh blh makan...best la tengok badan annaila, bambam gitu

    ReplyDelete
  7. seronok sbnr nye bila anak dh bole mkn solid food ni. bole cuba mcm2 resepi. hehehe gud luck mama annaila

    ReplyDelete
  8. wah...pantas. dah makan dah..erna pun bersemangat waja ni nak bagi iman makan. resepi dah google bagai. tunggu ummi rajin ke x je la. heehhe

    ReplyDelete
  9. aty pon sedang dalam preparation nak bagi qaleef solid food..tak sabar sangat sebenarnyer..kalau ikutkan hari ni aty dah nak kasi dah..heheh.tapi nak lengkap kan penyusuan genap 6 bulan dulu..:)

    ReplyDelete
  10. Sernkye leh mkn dh..aqilah suke syur

    ReplyDelete
  11. see?? hahaaa anak kita ni sama.. nak start solid food dah kan.. mommy dia yg tak saba saba kan kan kan??
    gud luck dear!

    ReplyDelete
  12. Aty pon tak sabar2 da ni nk bg qaleef mkn..:-)

    ReplyDelete
  13. urmm.. huhuhuhu.. wa, ada petua tak nak bagi anak napsu nak mamam?.. anak kite dah 7 bulan, x nak makan arr.. huhuhuhu..

    ReplyDelete