Meh klik kejap~

Friday, September 7, 2012

Merdeka di Pulau Pangkor~

Cuti Merdeka ari tu, ktorg memerdekakan diri ktorg kat Pulau Pangkor...hewhew...sblm2 ni, g tgk bunga api je...sanggup meredah lautan manusia semata2 nak tgk bunga api yg hanye beberape minit tu...walaupun kelihatan macam org bodoh, tp taktau la ngape buat jugak...bhahahaha...:p

ktorg bertolak pagi gak la...errr tp takde la pg sgt...dlm pukul 10 camtu...berkonvoi 2 kereta...sebaek Annaila tdo dalam kereta....klu tak penat tu nak layan ni terloncat2 dlm kereta...bukan nak duk diam...haih~ smpai sane tgh hari n terus cari kedai makan...nak makan kat darat dlu sebelum merentasi lautan ke Pulau....acecece...mcm jauh sgt je pulau tu kan...:p

kat kedai makan tu Naila berjaya menumpahkan air aku untuk pertama kali nye....cesss! ini budak semakin cekap dr mama nye..pantang lepa cket, mule lah mcm2 mnde die nk capai....pasni jangan die pecahkn pinggan mangkuk kat kedai sudeh...nanges aku!

pas masing2 da kenyang, walaupun tk bape nk kenyang sbb mknn tak bape nak best, ktorg pun g la beli tiket....errrr....tak silap aku dewasa RM10, kanak2 RM5 (pergi balik)....

time daddy nye beli tiket boat, budak kecik tu berangan nak jadi puteri lilin...konon nye lah....kne panas cket, mule la muke merah2 mcm berjemur tgh padang....peluh takyah cakap...masyam tau anak mama ni....haha! aku yg tak smpai ati nk tgk naila mencair, kne la beli topi die...pakai2, eh mamat kpop mane ni...huahuahua....*pengsan!*

dah kate pergi ke pantai, mandi laut haruslah jd agenda utama kan...first time masukkan Annaila dlm air laut, muka die mcm takde perasaan...steady je....gelak takde, nanges takde....muke blur2 je...bile ombak kuat sgt je die 'ok ek' cket....pastu ok balik...last2 aku main tanam2 kat badan die...tu pun die takde perasaan...yg die ade, perasaan nk makan pasir...aadoiiii....bile da start masukkan tangan dlm mulut, mmg kne balik hotel la....sobs!tak puas mama n daddy nak bercanda kat tepi pantai...sobs!

esok pagi tu, ktorg jalan2 je tepi pantai ala2 berbulan madu...bajet je lbeh padahal ngusung anak sane cni....tbe2 en donut ajak naik boat kecik tu pusing pulau utk melunaskan dendam die sbb tak dapat mandi laut n bersnorkelling......ngeh3...aku ape lg, on je...*sbnr aku pun nk mandi laut n snorkelling gak...tp utk Naila, ku pendam hasrat tu...hiks*  

gerak balik dlm kul 12 tgh hari kot....pastu singgah lumut beli ole2...kul 8.30 mlm baru smpai umah...phew....penat tp happy...bulan 12 nti, ke pulau langkawi plak! yeayyyyy....!!tiket air asia da beli sblm Annaila keluar...hahaha...

Bangi lg...gedik2 bersama dlm kereta....
puteri lilin bajet retis kpop... 
naik van...da start meragam sbb lapar...nk df tak bawak shawl plak...
Annaila muke penat....pasni boley tdo pepuas!ade ekon...!sejuk cket puteri lilin mama...haha!

tdo kejap, mama hangkut g mandi laut...gasak la Naila...;p
muke diwaktu pagi...merenung ke lautan sbb tak dpt mandi...;p
pulau buaya...nmpak kepala buaya tu...Annaila tkde mood bergmbar...
mama daddy beromantik dlu...muahahaha....*sila muntah*
budak pantai tu 6 bln..tp Annaila nmpak lg besar kan...pastu Naila nakal nk g amek puting budak tu...dah la die pijak kaki budak pantai tu...jgn jd pembuli tau da besar nti!haha....
naik van put put again...muke kenyang, haruslah takde moody2...:p
tnggu boat sampai....

eh lupe nak cter satu hal ni...mse tnggu boat smpai, aku cam biase la suke usha2 org...sekali ternampak sorg minah arab bawak 2 bag yg sejibik sejibam mcm Naila punye bag....dlm hati aku juz terdetik, 'eh mcm beg Naila plak...tp nape die beli smpai 2...' pastu saje la usha beg Naila yg ade kat sblh aku...sekali tgk beg Naila tkde...terus cuak bgtau en donut n en donut lari kejar minah arab tu...hahaha...sekali minah arab tu silap amek beg....klu die nak curi, takde la die keluar dr boat tu utk letak balik kat luar kan...tp die tk letak kt ktorg, die letak kat tempat org....ctu mmg bnyk gler beg....hihi...cuak gler time tu....;p




6 comments:

  1. comelnye la hai mama n anak nye

    ReplyDelete
  2. bestnya dia kecik2 dah kluar sambut merdeka kat luar ;)

    ReplyDelete
  3. rindunya pangkor... rumah nenek husband dekat sgt dgn pangkor tp belum ada chance nak gi sana lagi..

    erm..igt pas habis pantang nak gi sana la..

    ReplyDelete
  4. bile la dapat jumpe naila comeii ni..

    ReplyDelete
  5. mama comel banget! naila pun super comel..

    ReplyDelete
  6. amboi gambo tium-tium, tu..jelesh i! hahahaha...

    ReplyDelete