Meh klik kejap~

Wednesday, October 24, 2012

Annaila : Berenang pulak dah~

Last weekend, kitorang laki bini bawak Naila g berenang kat Pullman Putrajaya. Tapi takde la kat dalam Pullman tu, gila ko nak masuk dalam Pullman tu. musti mahal gilak! Kitorang mandi kat luar Pullman je. Nak masuk kolam tu kena bayar dewasa RM2/seorang dan baby free. Siapa ada anak kecik yang orang panggil kanak-kanak kena bayar gak tp RM1/seorang. Murah kan! Kalau kat Danau UKM tu, RM5/seorang, dah la tak cantik kolam dia. Muehehe. :p 

Ok sambung cerita.  Ko tengok bukan main cantik lagi baju Naila kan. Mama perasan sendiri nampak. Hahaha. Aku beli kat <sini>. Siapa ada baby gegirl tu boleh la beli jugak. Kira ni pestime lah Naila pakai baju ni dan pestime jugak bawak dia berenang-renang cenggini.

Masuk kolam tu, memula daddy cecah-cecah kaki Naila dalam air. Konon taknak bagi terkujat sangat la kan. Pastu tarik lagi ke dalam dan ke dalam dan dalam lagi. Dan hoyeay! Annaila sangat-sangat suka mandi dalam kolam tu. Muka tersenyum-senyum macam memula dapat naik walker dulu. Muka kepuasan! Tapi habaq sat kat aku budak mana yang tak suka jumpa air? Semua budak suka air kan. Bukan budak je, bapak budak, mak budak suka air. Aku ni kalau ikut perangai tak betul aku, mau jugak aku terjun. Tapi sbb otak aku da ok sekarang, jadi aku mampu click click ambik gambar je. Kalau aku terjun gak, entry ni tercipta tanpa gambar. Hiks~! 

Kitorang dah plan dah, tiap hujung minggu nak bawak Naila datang sini. Aku pun nak terjun sekali. Tapi kena bawak adik-adik aku la. Baru leh gilir-gilir pegang Naila. Budak kecik tu bukan boleh rendam lelama. Kang kecut-kecut lak tangan tu. Hihi. 

Jom bawak anak-anak berkelah kat sini. Duit pun tak banyak keluar. 



11 comments:

  1. asyraf pulak masa mule2 celup kaki, melalak sakan..
    dah lama sikit, baru ok..taknak naik pulak dah..
    naila, mintak mama belikan pelampung ekk..sure cute..hehe..

    ReplyDelete
  2. besnya..anis nk tgu airiell 6 bulan..nak bw die g men air ceni gak..bulan dpn nk bli baby neck float....

    ReplyDelete
  3. naila mandi pun cun alahai anak dara ni..jom kita gather bawa anak mandi nak...good idea ni

    ReplyDelete
  4. wah.. naila da mandi kolam... bila la turn hafidh nak mandi manda ni... ;)

    ReplyDelete
  5. aloloo.. mandi kolam pulak ye... comel naila...bdn dh la gebuusss

    ReplyDelete
  6. muka last naila tu nampak sgt penat main air.. haha. wawa tak join ke? hehe.

    ReplyDelete
  7. pewittt..naila meh la datang rumah kita, rumah kita ada swimming pool. Tu Aish cakap bukan mommy dia..hahaha

    ReplyDelete
  8. iman dah lama beli pelampung. tapi tak penah lagi bawak masuk kolam. entah bila nak bawak..teringin jugak. anyway..naila cute ye buat muka cenggitu. last pic. :)

    ReplyDelete
  9. wiee.. beshnyer.. dah lame tak ber swim swim.. ;) kena terjah nih.. kena goda en hasben nih >.<

    ReplyDelete