Meh klik kejap~

Thursday, October 11, 2012

Annaila : Rumah dah start di 'kemas'!

Dalam masa beberapa minit, Annaila mampu menyepahkan rumah! Besar cket lagi, agak-agak apa yang dia buat lagi eh. 

Pantang letak dalam walker, satu rumah dia nak explore. Benda yang naila suka buat, tarik alas TV, tarik langsir, tarik baju yang belum lipat, main laci meja. Haaaa. Apa lagi eh! Suka jugak masuk dapur. Kadang letak kerusi kat laluan dapur tu, dia boleh target dari jauh berlari sekuat hati dan 'dummm!' g langgar kerusi sampai nak jatuh. Senget-senget mama dia ni cuba selamatkan kerusi dari terhempas. Muka Annaila relax macam tak buat salah. Kesimpulan mama ngn daddy takleh sama-sama kat dapur. Sorang mesti kat depan kalau sorang nak masuk dapur. Tapi pape pun, Annaila memang suka cari mama dia ni. Tengok takde depan mata, g usha kat dapur, dalam bilik, kadang tengah mandi pun tiba-tibe dia tolak pintu dengan walker. Nak cari mama dia punya pasal. Dah jumpa mula lah sengih-sengih mintak layan. Hihi! *eh serius la bila anak da besar macam ni rasa makin comel lak dgn perangai dia. haha.*

Agak-agak dah dapat kaki nanti, dia duk depan almari kemas baju kot?! Pengsan mama ngn daddy layan Naila ni. Hihi. :p

iyahhhh. tarik lagi. apesal susah sangat ni.
ok lah. main mnde lain plak. alas ni susah mau tarik.
tiba-tiba dah usung baju ke sana sini. kalau dapat baju/ tudung kesayang aku, mmg aku jerit la. haha. takut rosak.:p
cubaan ngambik buku. ade satu pic dia nak main wire, tp sbb die pgg 'mnde' tak sepatutnye, tak boley upload. haha.


7 comments:

  1. bile die dah pandai jalan, konfem kemas almari baju plak..hehehe.... die punggah baju yg dah lipat plak..
    pasni hiasan2 yg rendah die leh capai, silelah simpan..(^_^)

    ReplyDelete
  2. sungguh menguji kesabaran kan...akak cakp no..lagi dia pegi..terjerit suara ziana zain mak dia

    ReplyDelete
  3. haiyoh.. tanda2 awal razin dh nk jd cenggini jgak..

    ReplyDelete
  4. itu biasa.. but beware kat plug letrik n wayar2 letrik yg byk tu k

    ReplyDelete
  5. tunggu ada kaki la... lagi hebat dia tolong mama dia mengemas n bantu mama dia masak kat dapur ^_^

    ReplyDelete
  6. comel....dah pandai melasak dah ye...

    ReplyDelete