Meh klik kejap~

Thursday, October 18, 2012

Annaila : Menyusur lepas~! Duduk pun lepas~!

Annaila. Budak kecik tu sekarang kemain lagi manja depan mama dan daddy dia. Sebenar dia dah boleh menyusur ke depan dengan laju nye, tapi bila dia nampak mama dan daddy dia, sikit pun taknak bergerak. Duk la jerit-jerit hentak kaki mintak ambik. Jenuh la aku dari jauh jerit nama dia suruh bergerak, tapi haram. Haih! Sebelum dia menjerit lagi kuat, aku pun terpaksa la ambik dia. Kang tak ambik kang, die menjerit sekuat hati sampai dia rasa suara dia best, cemana? Duk menjerit 24 jam je la nanti.  Lagi stress!

Sebab dia kemain laju menyusur sekarang, dua kali gedebuk jatuh katil. Memang tak boleh tinggal kejap pun. Pestime jatuh dari katil rumah aku. Tapi daddy nye yang jerit dulu dari Naila. Aku ingat amende, dah masuk bilik baru dengar suara Naila. Hihi. Kali kedua jatuh kat umah mak aku. Adik aku jaga, tinggal kejap nak buat susu. Dengar-dengar Naila dah menangis. Sebaik la jatuh atas karpet. Huhu. 

Sekarang, dua tiga hari ni pulak, dah boleh duduk dengan stabil. Yeay! Dulu kalau duduk tahan beberapa saat je pastu senget-senget dah badan nak jatuh. Sekarang stabil tapi goyang sana sini. Bila nak jatuh pandai dia tahan dengan tangan. Comel gila kan budak kecik tengah belaja mende-mende cenggitu. :D

sikit pun taknak bergerak. 
bile dah ambik, otomatik senyap dan tersenyum-senyum.
mama. naila dah boleh duduk. weheeee~
nom nom nom. :D
menahan badan dari jatuh. good girl ank mama ni.
entry nak buat mlm semalam sbnrnye, tp dah budak kecik ni nak  menaip jugak. layan kan aje. :p

8 comments:

  1. hahaha...sama lah dgn anak sy..aduhai....
    kalo tinggal dgn apaknya...kemain baik...kalo nmpak ibu...main menjerit lg....

    rasa teruja kan tgk perkembangan anak...hehehe

    ReplyDelete
  2. comelnya annaila.. da bley duduk. aqil lum bley duduk sgt. org kata kalu bb pompuan, sumenya cepat tau. cepat duduk, cepat merangkak, cepat jalan, cepat bercakap..

    ni pengalaman sy yg da ada anak pompuan n anak lelaki

    ReplyDelete
  3. cepat annaila si cantek ni sama maca Fayel yang dah 9bulan tu baru la pandai nak duduk

    ReplyDelete
  4. suker gambar naila melalak fes tu..heheheh..nampak sangat manje nyer tuh...:)

    ReplyDelete
  5. ololo...comel sangat ni dah pandai menyusur ke hadapan dan boleh duduk tegap. Iman kalau duduk, menongkat guna tangan die kalau nak terbalik. tapi rasa macam x sesuai lagi iman nak duduk.taku iman sakit pinggang.walaupun ummi excited nak tengok iman duduk. hehehe

    ReplyDelete
  6. cutenya!! heee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete