Meh klik kejap~

Thursday, October 11, 2012

Buat sedap! Teran taknak!

Bila dah jadi mak-mak ni, nampak cerita macam adik adam tu cepat betul tersentuh. Lagi-lagi bila terbace blog incik ben, duk tepek twitter wardina 'buat sedap, teran taknak! nah anak kau takkan hidup!' - kata2 nurse kat mak adam. 

Oiii. Sedapnya bahasa jiwa dan raga tu. Kau ingat beranak ni senang? Kalau pun kau dah beranak sepuloh, Allah permudahkan plak kau bersalin, tak beerti orang lain semua macam kau. Ngerti! Dah ko keje kat situ, hari-hari lak ngadap orang beranak, takkan la mende tu ko takleh nak handle. Adoi! Cakap ikut suka kau je eh. Dah kena saman nanti baru la, "trrrrr..errrr..aaaaa..." GAGAP!

Aku syukur sangat masa beranak kan Annaila, nurse-nurse kat Hosp Serdang semua tip top! Siap zikir Nabi Yusuf sama-sama aku. Panggil aku pun lembut walaupun memula cam garang, ajar aku cara-cara untuk menyusu. Semua terbaik! Harap anak seterusnya aku dapat nurse-nurse yang cenggitu. Bukan nurse yang sombong macam duk lombong! Mintak dijauhkan. Aminn~


12 comments:

  1. Hahhhhh...nurse hospital selayang pun terbaekk..
    masa kat LR duk ajar mcm2 zikir.
    siap cakap, "Ani, ingat Allah ye. sekejap je sakit ni. Baby kua nnt mesti dah seronok, tak sakit dah.."
    OK. Old skul gle nama ani.. haha..

    ReplyDelete
  2. ciknaa selalu dengar ayat tuh.. tp ada patient yg jwb pe tau.. '' oi bangang, buat tu tak sakit, beranak sakit doh!'' mmg tabik toing toing la pd org yg jwb cenggitu kt nurse tersebut..haha.

    ReplyDelete
  3. yana penah gak kena marah masa kena seluk awal2 preggy dulu sbb bleeding..sabar je la..dah la sakit..kena marah plak..nasib dpt doc baik..=)

    ReplyDelete
  4. kurang ajor nya nurse kalau cakap gitu..dia cakap ngan akak gitu tau la aku basuh kan...nurse kat HKL ok takde la mulut harem..siap dalam LR ada makcik tu suh baca ayat ayat

    ReplyDelete
  5. kite ni lg la ms dlm labor room zikir je tk berenti...
    ms nk kua tu nurse siap ckp ni la yg 12jam dlm labor room sakit pun diam je..bkn nk panggil nurse...huhu...
    nurse yg mulut kurang ajar ptt dibuang keje...

    ReplyDelete
  6. Ish truk tau nurse ckp mcm tu..alhamdulillah ros pun dpt nurse yg baik :)

    ReplyDelete
  7. ay paling benci dengar ayat tu...!!! bukan baru ni jer aty dengar..ramai dah cerite termasuk nenek2 makcik2 even mak aty pon...sakit hati ngan nurse yang cakap macam tu...mungkih kah nurse tu main tak sedap dan beranak tak sakit.?? ggrrrr...

    ReplyDelete
  8. Ya Allah..kejamnya nurse cakap gitu. Moga nurse tu insaflah.Tula, bahagian memasing kan..bukan kite xnak teran pun, tapi kalau dah tak boleh..nak buat cemane. Ishh..mintak dijauhkanlah dari nurse2 mulut longkang gini.

    ReplyDelete
  9. kat spital mane adik adam ni dilahirkan?

    ReplyDelete
  10. Eh, bersalin kat serdang ye? rumah kat mana? boleh pulak nak berkenalan kat entry ni. tapi emmang nak tau pun..wawa dok mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk bangi-kajang.taknak ngaku org kajang bila dah 24 tahun duk bangi. Haha.

      Delete
  11. saye 1st time beranak ank ke 4(ank Slgor) kat Hosp Serdang.(sblom ni kat HKL & PPUM).nyaris terberanak kat dlm wad pasal nurse xmo percaya ckp saye dh sakit nak branak stiap 2-3min n makin kerap..last2 ngan katil2 wad derang bawak ke labour room...hambik, beranak atas katil tu juga...

    tgk nurse gak..ade nurse ok..ade nurse ke laut..muka tok leh senyum, mcm kite ni nk ngorat laki dia. hehehe..kebanyakan nurse senior yg suka2 hati ckp cengitu.maklumlah..xlama lagi nak pencen.sabo ajelah...

    ReplyDelete